Vladímir Coufal, somrient durant la roda de premsa prèvia al partit contra el Barça (EFE)
Lliga de Campions

Vladímir Coufal: "No sé si la gent sap el que comporta la independència"

El jugador de l'Slavia ha qüestionat una hipotètica independència de Catalunya quan li han preguntat per la situació política al país, en la prèvia del partit contra el Barça. Trpisovský, l'entrenador local, s'ha declarat un enamorat del Barça de Guardiola

Jordi SunyerActualitzat

El lateral de l'Slavia de Praga Vladímir Coufal ha posat en dubte els beneficis d'una hipotètica independència de Catalunya quan se li ha demanat una opinió sobre la situació política al país. Coufal, preguntat per un periodista català en la prèvia de l'Slavia-Barça de la fase de grups de la Lliga de Campions, i després que el seu entrenador rebutgés donar una opinió, ha estat força més explícit.

"Vaig veient el que passa a Catalunya, però per mi la situació no és tan clara. Sé que volen la independència, però no en vull parlar gaire, perquè no sé si la gent sap el que comporta la independència. Parlar de les protestes, de la violència, del que està passant a Barcelona... és molt difícil. Sé que no hi ha hagut morts, però Barcelona i Catalunya són molt boniques, és un lloc molt turístic i no sé si saben el que els pot passar si aconsegueixen la independència."

D'altra banda, el tècnic de l'Slavia, Jindrich Trpisovský, s'ha mostrat valent a l'hora de referir-se al duel d'aquest dimecres contra els blaugranes. El jove tècnic txec ha assegurat que, si juguen com saben, poden disputar-li la possessió al conjunt de Valverde. Trpisovský agafa com a referència el partit del seu equip contra el Borussia Dortmund, en què, tot i perdre per 0-2, va mostrar la seva satisfacció pel joc de l'equip, invicte al campionat txec (11 victòries i 2 empats). Trpisovský, amb tot, no ha estalviat elogis als blaugranes, però referint-se a èpoques passades.

"Quan veia el Barça a l'època de Guardiola, era l'equip més dominant, amb Xavi i tota la resta de jugadors d'aquell equip. Sempre em plantejava com es pot jugar contra aquest tipus d'equip. Demà serà un gran honor poder jugar aquest gran partit per a tothom, per als aficionats, per als jugadors i per a mi, com a entrenador. Quan un veu els jugadors del Barça, són els més grans artistes de l'art del futbol, i fa uns pocs anys no hauria pensat poder participar en aquest tipus de partits. Sempre m'ha impressionat la seva manera de guanyar. Si m'hagués de quedar amb un jugador a part de Messi, diria Piqué i Busquets, els que continuen de l'època de Guardiola, tot i que també m'agrada molt Lenglet."

El tècnic txec ha destacat que té disponibles tots els seus jugadors, fet que li permetrà "utilitzar les dues variants tàctiques que tenim per al partit de demà, també en funció de com es vagi desenvolupant el partit."

Anar al contingut