El podi final de la "Cro Race" amb Mohoric primer i Vingegaard segon
El podi final de la "Cro Race" amb Mohoric primer i Vingegaard segon
Ciclisme

Vingegaard perd la Volta a Croàcia per les bonificacions

La "Cro Race" s'ha decidit per només un segon i gràcies a les bonificacions de l'última etapa. El vencedor del Tour ha vist com Matej Mohoric li prenia la victòria en l'últim sospir

Arcadi AlibésActualitzat

Jonas Vingegaard començava l'última etapa amb 8 segons d'avantatge sobre Matej Mohoric i Oscar Onley. Estava clar que les bonificacions serien decisives i així ho ha entès l'equip Bahrain, que ha aprofitat que el primer esprint era al km 3 per evitar qualsevol escapada prematura i llançar Mohoric perquè passés el primer i esgarrapés tres segons de bonificació. Jonathan Milan l'ha llançat perfectament i Mohoric ha rematat i s'ha situat a cinc segons de Vingegaard a la general.

Tot seguit s'ha format l'escapada del dia, amb la presència del català Àlex Martín, però el Bahrain no ha permès que agafessin gaire avantatge perquè necessitaven una arribada a l'esprint per intentar que Mohoric aconseguís la bonificació que necessitava. Amb els 10 del primer lloc o els 6 del segon en tenia prou.

L'escapada s'ha acabat a 12 km del final i aleshores han començat els nervis per a la preparació de l'esprint. Hi ha hagut una caiguda, que no ha afectat els protagonistes. Mohoric s'ha tornat a soldar a la roda de Milan, mentre l'Ineos buscava la victòria del seu velocistat Elia Viviani. Ni Vingegaard ni Onley han tingut opcions de buscar les bonificacions.

Amb dos esprints, Mohoric ha desbancat Vingegaard a Croàcia

El català Marc Brustenga ha entrat ben col·locat, però finalment ha estat Elia Viviani el vencedor de l'etapa, just al davant de Mohoric, que amb els sis segons de la segona posició n'ha tingut prou per superar Vingegaard a la general per només un segon.

El vencedor del Tour se'n va de Croàcia amb un mal gust de boca però amb dues etapes guanyades i la satisfacció de veure que no està tan lluny de la seva millor forma. Dissabte, a Llombardia, podrà estar al costat dels millors en l'última gran clàssica de l'any.

Anar al contingut