Vingegaard dona el cop definitiu al Tour (EFE)
Vingegaard entrant triomfador a l'arribada (EFE)
Ciclisme

Vingegaard dona el cop definitiu al Tour

El danès ha guanyat en solitari la darrera gran etapa de muntanya i deixa el Tour pràcticament sentenciat

Noel RodríguezActualitzat

El té a la butxaca. Si no hi ha cap daltabaix, el danès Jonas Vingegaard arribarà diumenge a París vestit de groc. Fa una setmana que està demostrant que és el ciclista més fort, i avui ja ha donat el cop de definitiu en una de les etapes reines d'aquest Tour, amb final a Hautacam.

Quan faltaven cinc quilòmetres per coronar aquest mític port, el ciclista del Jumbo s'ha desempallegat de Tadej Pogacar i ha guanyat la seva segona etapa de la ronda francesa. Vingegaard li ha tret una mica més d'un minut a Pogacar i ara a la general manté una distància de 3 minuts i 26 segons respecte de l'eslovè. Marge de sobres per afrontar amb comoditat la contrarellotge de dissabte i així poder apuntar-se el seu primer Tour.

 

Pogacar acabarà probablement segon aquest Tour, però el ciclista de l'Emirates ha tornat a emocionar per la seva combativitat. De fet, aquest dijous ha posat a prova Vingegaar molt abans d'arribar a Hautacam. Fins a sis intents ha fet l'eslovè en la pujada al port de Spandelles, a 40 quilòmetres del final d'etapa. Però Vingegaard ha respost amb autoritat en cadascun d'ells. A més, durant bona part de la pujada a Spandelles el líder del Tour ha tingut l'ajuda del seu company d'equip Sepp Kuss.

Tensió a la pujada a Spandelles i ensurts a la baixada

El primer ensurt l'ha tingut Vingegaard, que ha estat a punt d'anar per terra però ha salvat l'errada que ha comès. Pogacar, en canvi, sí que ha patit una petita caiguda després de traçar malament un revolt a l'esquerra i trepitjar la sorra del marge. Arran de l'ensurt, Vingegaard s'ha escapat deu segons però ha esperat amb esportivitat l'arribada de Pogacar. De fet, quan han tornat a contactar fins i tot han encaixat les mans.

Quedava al davant el darrer gran port del Tour 2022: Hautacam. Els dos millor ciclistes del Tour 2022 han contactat quan faltaven 5 quilòmetres amb el belga Wout van Aert, company de Vingegaard, i que aquest dijous ha tornat a donar espectacle amb una escapada pràcticament des del primer quilòmetre. Van Aert volia guanyar l'etapa aprofitant que era el Dia Nacional de Bèlgica, però ha sacrificat les poques forces que li quedaven per imposar un ritme davant el qual Pogacar ha acabat claudicant i així ha aplanat el camí a Vingegaard per endur-se l'etapa i el Tour.

 

Aquest divendres, etapa de 188 kilòmetres amb final a Cahors: serà una etapa propícia perquè tornin a aparèixer els esprínters abans de la decisiva contrarellotge de dissabte, on només l'infortuni pot prendre el Tour a Jonas Vingegaard.

ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut