Irene Paredes i Patri Guijaro amb Vilda (EFE)
Irene Paredes i Patri Guijaro amb Vilda (EFE)
Futbol

Vilda ignora les 15 "rebels" i podria repescar Paredes per a la selecció espanyola

Hi ha hagut converses per rebaixar la tensió amb el seleccionador, però la Federació es manté ferma. Esperen un escrit en què les futbolistes es mostrin disposades a tornar

Redacció Esport3Actualitzat

Jorge Vilda oferirà divendres una última llista abans de la convocatòria definitiva per al Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda. I, de sorpreses, no se n'esperen gaires. Si més no, no hi figurarà cap de les 15 futbolistes que, fa uns mesos, van comunicar a la RFEF que no estaven disponibles. La Federació s'ha enrocat i, tot i els últims moviments, les "rebels" continuaran apartades de l'equip.

De manera individual, diverses jugadores han mirat d'establir ponts amb els responsables de la Federació Espanyola. Així, per exemple, la directora del futbol femení, Ana Álvarez, ha pogut saber de primera mà que algunes futbolistes estaven disposades a buscar una solució. N'hi ha que, fins i tot, han trucat directament al seleccionador, Jorge Vilda.

La RFEF, inamovible

Les converses, però, no han estat del tot fructíferes. La RFEF es manté ferma i la figura de Vilda és indiscutible. Des de Las Rozas esperen un gest que evidenciï el canvi de postura de les futbolistes. De la mateixa manera que, en el seu moment, van enviar un email per comunicar que no volien tornar amb la selecció, esperen ara rebre, també per escrit, la seva disponibilitat per a futures convocatòries.

El seleccionador espanyol, Jorge Vilda, donant instruccions en una imatge d'arxiu

En la llista per als amistosos de la setmana que ve a Eivissa, contra Noruega i la Xina, sí que podria ser-hi Irene Paredes. La central del Barça no va formar part del grup de 15 jugadores que es van plantar, tot i donar-los tot el suport. Paredes va preferir quedar-ne al marge. Setmanes abans, havia liderat la protesta de les companyes i, fins i tot, va donar la cara davant de la premsa, fet que la va exposar massa.

 

Hi haurà una trobada abans del Mundial

Amb el mundial a l'horitzó, la majoria de les jugadores confien a trobar una solució a temps. La cita és a l'estiu, del 20 de juliol al 20 d'agost. Poques jugadores estan disposades a perdre's un mundial, i el seleccionador és conscient que necessitarà les millors per fer un bon paper. Sobre la taula, hi ha la idea de fer una trobada amb tots els implicats --jugadores i RFEF-- per llimar diferències i trobar un punt d'entesa.

Anar al contingut