Pérez aconsegueix la primera victòria amb Red Bull (Reuters)
Fórmula 1

Checo Pérez guanya un accidentat Gran Premi a Bakú

Triomf amarg de Red Bull en un Gran Premi en què Max Verstappen ha tingut un fort accident a quatre voltes del final quan era líder de la cursa. Hamilton ha acabat en última posició

Francesc RosésActualitzat

Checo Pérez ha guanyat un accidentat Gran Premi d'Azerbaidjan en què el seu company d'equip Max Verstappen ha tingut una punxada i sortida de pista quan tenia la cursa guanyada, i Lewis Hamilton, rival directe del neerlandès en el Mundial, ha comès una errada imperdonable en la sortida de la segona cursa amb sortida parada, quan podia haver tingut el segon lloc assegurat.

Hamilton havia avançat al "poleman" Charles Leclerc en la segona volta de la carrera original, però els dos pilots de Red Bull l'han superat després de la primera parada a boxes per canviar pneumàtics. Verstappen ha dominat la cursa amb l'ajut de Pérez, que bloquejava esportivament els possibles avançaments d'un Hamilton que no podia amb ell.

Lance Stroll, que havia pres la sortida amb els pneumàtics més durs, ha tingut un espectacular accident en la volta 31 quan ha punxat per desgast un dels pneumàtics del darrera. El cotxe de seguretat ha hagut de neutralitzar la carrera, i en el reinici, Verstappen, Pérez i Hamilton han mantingut les posicions. Però quan el pilot neerlandès de Red Bull portava 34 voltes amb els pneumàtics durs, ha estat víctima d'una punxada idèntica a la de Stroll. Només quedaven quatre voltes per cobrir, i tenia la victòria assegurada, però ha quedat fora de cursa.

Bandera vermella

El Gran Premi s'ha hagut d'aturar, i el director de cursa ha decidit que aquesta continués amb sortida parada, tot i que només quedava una volta real per acabar. Tots els pilots s'han preparat amb pneumàtics tous en les seves rodes, i quan s'han apagat els llums vermells Hamilton ha accelerat i s'ha posat justament al costat de Pérez, que lògicament ocupava la "pole". Semblava que el pilot de Mercedes el podria avançar en la primera corba, però ha comès una errada de frenada i se n'ha anat recte, de manera que ha perdut qualsevol possibilitat de puntuar. Un fet difícil de comprendre donat que simplement acabant segon, el pilot anglès hagués passat a encapçalar el Mundial amb un avantatge important sobre Verstappen. En cas de guanyar, el pilot holandès li hauria tret 25 punts en el campionat. Ara el pilot de Red Bull continua líder del campionat amb el mateix avantatge que li portava, és a dir, quatre punts.

Sergio "Checo" Perez, ha aconseguit doncs la seva segona victòria, i la primera amb Red Bull. En el podi l'han acompanyat Sebastian Vettel i Pierre Gasly. El pilot alemany ha fet una gran carrera que ha tingut la seva base en un primer relleu de cursa deu voltes més llarg que els rivals amb els pneumàtics tous. Gasly, per la seva banda, ha tornat a demostrar el seu gran estat de forma superant fins i tot Charles Leclerc, que finalment ha acabat quart.

La segona sortida també ha permès Fernando Alonso fer una de les voltes més excepcionals de la seva vida, donat que ocupava el desè lloc en l'engraellat, i ha avançat quatre pilots, de manera que ha acabat sisè. Carlos Sainz, que ha tingut una sortida de pista, ha acabat vuitè.

Anar al contingut