El Llevant Les Planes ha superat el Betis a domicili en l'estrena a la Lliga F (La Lliga)

Victòria d'or del Llevant Les Planes al camp del Betis (1-2)

Gran debut a la màxima categoria de l'equip de Sant Joan Despí que, amb la capitana Mari Paz Vilas molt inspirada, ha remuntat un gol en contra

Imma PedemonteActualitzat

El Llevant Les Planes s'ha pogut estrenar, finalment, en la màxima categoria del futbol femení, i ho ha fet amb contundència, sumant els tres punts davant d'un equip veterà com és el Betis i al camp de la Ciutat Esportiva Luis del Sol de Sevilla; per cert, de gespa artificial i en unes condicions pèssimes.

El Llevant s'ha mostrat valent, ja d'entrada. Ha sortit en tromba, sorprenent l'equip local, que no sabia com aturar-les. Mari Paz Vilas ha disposat de la primera ocasió clara, davant la portera suïssa GaëlleThalmann, quan encara no s'havien disputat ni dos minuts de partit. Aquesta ha estat la tònica constant del conjunt català -jugant molt a dalt i tenint més possessió- fins que el Betis s'ha començat a despertar.

La britànica Rinsola Babanjide ha tingut dues bones ocasions per sorprendre l'equip rival, però allà hi era Doris Bacic per atrapar la pilota. La portera del Llevant s'ha mostrat també molt segura en jugades posteriors, fins que no ha pogut impedir que la capitana del Betis, Ángela Sosa, la superés, de cap, després d'una gran centrada de Paula Perea, Era l'1 a 0, a punt de complir-se la mitja hora de joc.

Abans del descans, Lucía León també ha tingut el seu moment de lluïment, davant Bacic, però les catalanes han marxat al vestidor amb aquest marcador advers per la mínima.

La segona meitat no ha pogut començar millor per a l'equip de Sant Joan Despí. Un penal comès per Jenny López l'ha transformat la capitana visitant, Mari Paz Vilas, en l'1 a 1, en el minut 50.

L'exbètica s'ha disculpat pel gol, davant la seva antiga afició. L'empat ha tornat a donar ales al Llevant Les Planes, que ha creat bones oportunitats per mitjà de Berta Bou o Elena Julve, però també s'ha espavilat el Betis, disconforme amb l'equilibri en el marcador.

La diferència l'ha tornat a marcar Mari Paz Vilas, que en una acció en solitari ha sorprès sense problemes la portera Thalmann i ha fet pujar l'1 a 2 al marcador. Era el minut 75. Un resultat que ja no ha variat.

El Llevant Les Planes ha mantingut l'1 a 2 fins al final, mostrant una gran potència física i, sobretot, el joc descarat, la grapa que les caracteritza i que va ser decisiva en el seu ascens a Primera.