Ramona Gabriel fa el senyal de victòria
Ramona Gabriel celebra la victòria a la 1a etapa (Foto: Titan Desert)
CICLISME

Victòria de Ramona Gabriel i "punxada" de Josep Betalú a l'estrena de la Titan Desert 2021

La setzena edició de la Titan Desert, la del seu retorn al Marroc després d'un any a Almeria, ha tingut un inici carregat de sorpreses sobretot en la categoria masculina. El suís Konny Looser ha guanyat la primera etapa, amb Guillem Muñoz, quart, com a primer català. El quatre vegades guanyador de la prova, Josep Betalú, amb problemes mecànics, ha perdut més de mitja hora. En categoria femenina Ramona Gabriel, vencedora el 2016 i el 2018, s'ha imposat a Ariadna Rodenas i Núria Picas

Redacció Esport3Actualitzat

Se la podria conèixer com la "Titan de la incertesa". Durant mesos va trontollar per les restriccions relacionades amb la Covid, però finalment les autoritats marroquines han donat l'OK i s'ha pogut posar en marxa la setzena edició de la prova. Dues etapes de muntanya i quatre de desert sense treva des de la primera pedalada. S'ha demostrat a l'estrena. Busca Josep Betalú superar els quatre títols de Roberto Heras i a les primeres de canvi ha rebut una bona sotragada. El d'Amposta per culpa de problemes mecànics ha entrat a 33 minuts del vencedor, el suís Konny Looser, que ha invertit 3 hores, 53 minuts i 45 segons en recórrer els 102 quilòmetres circulars amb sortida i arribada a Boulmane.

Guillem Muñoz ha estat el primer català a creuar la línia d'arribada. El campió de Catalunya d'Ultramarató ho ha fet en quarta posició a 30 segons del vencedor. El ciclista, de 43 anys, demostra que arriba al Marroc en molt bon estat de forma.

 

Ramona Gabriel, a pel tercer títol

La millor catalana, Ramona Gabriel, també arribava amb el títol de campiona de Catalunya sota el braç i s'ha imposat a la campiona d'Europa d'ultramarató, la il·licitana Ariadna Rodenas amb un temps de 4 hores 42 minuts i 11 segons. Gabriel, guanyadora en les edicions del 2016 i 2018, ha presentat de forma clara les seves credencials per al títol d'enguany.

Núria Picas, que aspira a guanyar la categoria Duo Mixt al costat de Pau Bartoló, ha entrat tercera a quatre minuts de la de Ponts. Sílvia Roura, que va ser segona a l'edició 2020 disputada a Almeria, ha acabat sisena la primera jornada de competició.

ARXIVAT A:
Titan Desert
Anar al contingut