Girona

Victòria de prestigi del Girona contra el Bournemouth (2-1)

El segon partit de pretemporada del Girona, jugat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, de Barcelona, ha acabat amb una victòria il·lusionant per 2-1 contra el Bournemouth, catorzè classificat de la Premier League anglesa la temporada passada

Xavi TorresActualitzat

En la primera part, Juan Carlos Unzué ha barrejat jugadors del primer equip i dels que l'any passat van jugar al Perelada, a Segona B, i el Girona ha ofert una bona impressió al darrere, però ha patit molt per crear perill en atac. Amb una defensa de tres centrals, els gironins han cedit només dues opcions clares, de Solanke, en el minut 22, en una jugada ben resolta pel porter Juan Carlos, i de Wilson, en el 39, després d'un error en la passada de Maffeo, que ha necessitat l'habilitat defensiva d'Alcalá per evitar el gol. En atac, però, gairebé res. De fet, l'oportunitat més clara dels catalans ha estat un refús del porter del Bournemouth, Travers, contra el cos del seu company Ake que ha estat a punt de suposar el primer gol del Girona (min 16).

Unzué ha canviat vuit peces de l'equip en el temps de descans i el seu equip s'ha mostrat més actiu i vertical en atac, sobretot a partir del minut 67, quan el defensa anglès Simpson ha estat expulsat. Amb avantatge numèric, la presència de Marc Gual ha ajudat el Girona a superar el rival. Gual, davanter de 23 anys que l'any passat va jugar al Saragossa, ha estat un autèntic maldecap per als anglesos. El futbolista ha rematat fins a nou vegades contra la porteria de Boruc, la darrera de les quals amb encert, en el minut 80, aprofitant una errada defensiva del rival. L'empat del Bournemouth ha arribat en la següent jugada gràcies a una contra ben portada per Ibe i ben rematada per Ryan Fraser. Destacable, en la segona part, el treball d'estratègia gironí, amb el defensa Juanpe com a gran protagonista. En el minut 85, un córner de Paik ha estat rematat a la xarxa pel defensa canari. Aquest aspecte del joc ha de tornar a ser clau aquesta temporada a Segona Divisió A.

El marge de millora de l'equip respecte al que s'ha vist avui és molt gran, ja que encara no han jugat Bono ni Stuani, de vacances, ni tampoc Porro, Mojica, Borja Garcia, Samu Saiz o Aday.