Max Verstappen i Lewis Hamilton durant el Gran Premi de França (Reuters)
Max Verstappen i Lewis Hamilton durant el Gran Premi de França (Reuters)
Fórmula 1

Victòria de Max Verstappen davant de Lewis Hamilton en un extraordinari Gran Premi de França

El pilot neerlandès ha superat el britànic amb una estratègia de dues aturades i amplia la seva diferència al Mundial

Max Verstappen s'ha imposat a Lewis Hamilton en un Gran Premi de França extraordinari, en què tot s'ha decidit en els últims moments i en què les estratègies han jugat un paper molt important. Checo Pérez també ha pujat al podi després d'haver superat Valtteri Bottas en la fase final de la cursa. Verstappen continua líder del campionat, ara amb un avantatge de 12 punts sobre Hamilton.

El pilot nerlandès no ha tingut una carrera senzilla. Tot i que ocupava la pole, s'ha passat de frenada en el primer viratge i Hamilton l'ha avançat. En la primera fase de la cursa. el pilot de Red Bull seguia en contacte amb el de Mercedes, però el seu equip li ha fet fer una mica abans la parada a boxes. L'"undercut", com es diu en el món de la Fórmula 1, li ha anat d'allò més bé, perquè Hamilton no ha estat prou ràpid en la volta següent, i després d'aturar-se s'ha trobat darrera de Verstappen.

En aquesta primera visita als boxs, tots els pilots punters han posat el compost de pneumàtic més dur, amb el qual esperaven poder arribar fins al final. A Red Bull, però, han pensat que aquests pneumàtics podien presentar problemes, amb tantes voltes, i han fet parar Verstappen una segona vegada, tot i que era el primer classificat. D'aquesta manera, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas s'han quedat sols en els primers llocs, amb Checo Pérez en la tercera posició. El pilot mexicà havia tardat molt més temps a passar al pneumàtic dur. Verstappen ha quedat al darrere de Pérez, desprès d'aquesta maniobra inesperada, però amb un compost més tou. D'aquesta manera, els dos pilots de Red Bull han pogut reduir diferències amb els de Mercedes en les últimes voltes, ja que ni Hamilton ni Bottas han imitat l'operació. Amb aquesta situació, Verstappen no ha tingut problemes per passar Pérez, i tampoc per superar Bottas que, a més, ha comés errades quan el pilot neerlandès l'ha avançat.

Verstappen s'ha anat apropant a Hamilton, però els seus pneumàtics també s'han anat deteriorant. No quedava clar si el pilot holandès el podria amenaçar. Els del pilot anglès eren, però, una mica més vells, i a dues voltes per al final el pilot de Red Bull ha pogut superar el darrer obstacle i ha obtingut a la volta següent la victòria. El tercer pilot al podi ha estat Checo Pérez, que també ha aprofitat les errades de Bottas per avançar el finlandès. Ha estat doncs una doble victòria de Red Bull i una doble derrota de Mercedes.

Els dos pilots de McLaren, Lando Norris i Daniel Ricciardo, han acabat cinquè i sisè, però lluny dels de Mercedes i Red Bull. Pierre Gasly ha ocupat el setè lloc davant de Fernando Alonso, que, com molts altres pilots, ha hagut de fer la cursa depenent dels seus pneumàtics. Pitjor li han anat les coses a Carlos Sainz, que, onzè, ni tant sols ha pogut marcar punts. El pilot madrileny ha reconegut que disposa d'un cotxe molt ràpid per una sola volta, però que els Ferrari deterioren ràpidament els seus pneumàtics. El seu company Charles Leclerc, pel mateix motiu, s'ha hagut de conformar amb el setzè lloc.

Anar al contingut