Aleix Gómez durant el partit de la selecció espanyola (EFE)
Handbol

Espanya supera l'Uruguai i ja està classificada per als quarts de final del Mundial d'Egipte

Espanya venç l'Uruguai i es classifica per als quarts de final després del triomf d'Hongria davant Polònia

Josep CochActualitzat

Partit sense història el que han disputat Espanya i l'Uruguai, selecció amb la qual s'ha enfrontat per primer cop i que debuta en un Mundial.

L'equip sud-americà només ha aguantat quatre minuts igualant el partit a dos gols. A partir d'aleshores la diferència de qualitat entre els dos equips s'ha començat a veure damunt de la pista i els de Jordi Ribera han començat a posar distància en el marcador. Un parcial de 3 a 0 ha posat Espanya 2 a 5 al davant. Els "hispanos" han gaudit de 8 gols de marge (5-13) a la primera meitat. L'equip espanyol ha tingut fases de relaxació que han permès a l'Uruguai mantenir-se en el marcador pel que fa al desavantatge. El contraatac dels de Ribera ha estat demolidor. Espanya ha arribat al final del primer temps amb un aclaparador 12-24, un 83% d'eficàcia en els llançaments i amb 8 gols del blaugrana Aitor Ariño i 4 del seu company Aleix Gómez.

A la segona meitat, la bona actuació en els primer minuts del porter uruguaià Andrés Antonio Viera -5 aturades- ha permès a l'Uruguai mantenir la igualtat del parcial. Però, de mica en mica, la superioritat espanyola ha tornat a posar les coses al seu lloc i s'ha arribat a una diferència de 16 gols -16-32- superat el minut 42.

La segona part ha estat més igualada, i el parcial d'aquest segon període a falta de 9 minuts per al final del partit era d'empat a 10 (22-34). I és que l'encert de Viera i de l'atac uruguaià ha fet que Espanya hagi estat més de 8 minuts sense marcar cap gol. Finalment, Espanya s'ha imposat 23-38 en una segona part molt digna del combinat sud-americà.

Aitor Ariño, escollit millor jugador del partit amb 8 gols, i Aleix Gómez, amb 5, han estat els màxims golejadors del partit.

Aitor Ariño ha estat nomenat millor jugador del partit

La selecció espanyola d'handbol ha aconseguit la classificació per als quarts de final del Mundial d'Egipte, després de la victòria (26-30) d'Hongria sobre Polònia.