Valdés, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Futbol

Víctor Valdés, el millor porter de la història de la Lliga, segons un estudi

L'informe de la CIHEFE deixa en un lloc molt discret altres porters cèlebres, com Zubizarreta (17è) i Casillas (20è)

Actualitzat

L'exporter del Barça Víctor Valdés és el millor porter de la història de la Lliga, segons un estudi del Centre d'Investigació d'Història i Estadística del Futbol Espanyol (CIHEFE), que ha analitzat l'evolució dels porters des de l'any 1928.

El porter català supera en aquesta classificació Thibaut Courtois (At. Madrid), Francisco Liaño (Racing, Deportivo i Sporting), Roberto Rodríguez "Rodri" (At. Madrid i Celta) i Mariano García Remón (Reial Madrid). Sorprèn veure com alguns dels porters que més anys han ocupat les principals porteries de la Lliga es troben en llocs més discrets: així, Arkonada és el 13è, Zubizarreta el 17è, i Casillas ocupa el 20è lloc.

L'informe, elaborat per l'estudiós Vidal Viñarás de Blas, analitza l'evolució de 790 porters que han jugat a Primera des que va començar el campionat, l'any 1928. Entre els criteris utilitzats hi ha el coeficient de gols encaixats tant en general com entre els que han guanyat el trofeu Zamora, el nombre de títols guanyats, el nombre de jornades consecutives sense encaixar cap gol, els trofeus Zamora guanyats o el nombre de partits jugats, entre d'altres.

Valdés, que es troba actualment sense equip però a un pas de firmar pel Manchester United,  és el porter que més trofeus Zamora ha guanyat (5), amb el també exporter del Barça Antoni Ramallets.

 

Anar al contingut