Barça

Víctor Font demana una reforma estatutària i es mostra molt crític amb la gestió de Laporta

L'excandidat a la presidència s'ha mostrat crític amb la gestió de Joan Laporta per la falta d'un pla estratègic, tot i saber en quina situació es trobava l'entitat

Redacció Esport3Actualitzat

Feia més de 16 mesos que l'excandidat a la presidència del Barça Víctor Font no parlava davant els mitjans. Té clar que el futur de la viabilitat del club passa per una reforma profunda dels estatuts que regeixen el FC Barcelona i ha ofert una roda de premsa per presentar la seva proposta de reforma. Fa uns dies l'excandidat es va reunir amb Elena Fort, vicepresident del FC Barcelona, per presentar aquesta proposta de reforma estatutària.

Crític amb la gestió de Joan Laporta

Font ha dit que el seu silenci fins ara ha estat la seva manera d'ajudar. Que ha vist moltes coses que no li agraden però que també enten que Laporta ho té difícil. I s'ha mostrat decebut perquè ha estés la mà per ajudar però no li han agafat.

"Entrar a governar el club sense idees és com estar en ple vol i voler canviar el motor."

Així de taxatiu s'ha mostrat amb Joan Laporta. Considera que la gestió de l'actual president del Barça no ha tingut un pla estratègic, malgrat saber en quina situació econòmica es trobava el club. "Tot ha estat improvisació en aquests 16 mesos. Manca de transparència, d'informació als socis. Ha governat a cops de volant, sense un pla", ha afegit.

I ha advertit:

"La nostra preocupació és màxima: es pot entrar en una situació en la qual el model de propietat estigui en risc."

Víctor Font també ha lloat la contractació de Xavi Hernández. "És la millor decisió de la gestió de Joan Laporta en els últims 16 mesos".

Davant d'això, Víctor Font ha dit que s'ha d'obrir una finestra en forma d'una reforma estatutària, "però no pel que passa ara, amb aquesta junta. L'objectiu de la reforma aniria molt més enllà. Serien un conjunt de normes que servirien per a les juntes directives que en el futur governin el club. Unes normes que evitin arribar, un altre cop, a aquesta situació". Font ha subratllat que:

"Ha de ser una reforma estatutària profunda, una reforma com la que mai s'ha fet al club. Donem-nos unes normes que protegeixin els interessos del club."

Els punts de la proposta de reforma dels estatuts del Barça

La reforma que Víctor Font ha exposat consta de diversos punts. El primer fa referència a la llei de transparència: l'objectiu de Font és "que els socis disposin de tota la informació abans de prendre qualsevol decisió de manera assembleària". I que tinguin "temps per poder-la estudiar abans de prendre qualsevol decisió".

La protecció de la propietat del club és un altre dels punts claus que proposa Víctor Font en aquesta reforma, "davant de la situació que viu el club, amb un deute molt gran, s'ha de protegir el model de propietat del club, s'ha de blindar". Una reforma estatutària que hauria de ser votada en referèndum.

Aplicar un límit d'endeutament, però amb una bona auditoria tècnica que el validi, el vot electrònic, i el retorn dels avals, encara que siguin de petites quantitats que serveixin per filtrar els precandidats, són altres punts que formen part de la proposta de reforma estatutària que proposa Víctor Font.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut