Barça

Víctor Font: "Cal fer foc nou al Barça, el comportament institucional és vergonyós"

El precandidat a les properes eleccions a la presidència del Barça ha fet públic un contundent comunicat en què opina sobre la crisi al club. Adverteix que el club va cap a la "tempesta perfecta" i revela que va oferir un front comú per trampejar la situació, però que Bartomeu l'ha rebutjat

Jordi SunyerActualitzat

La cara visible de la plataforma "Sí al Futur" i precandidat a la presidència del Barça, Víctor Font, ha emès aquesta tarda un comunicat en què, si bé reconeix que no pot demanar "unes dimissions i una convocatòria d'eleccions que seria irresponsable no exigir en condicions normals", assegura que "cal fer foc nou" al club. Font utilitza expressions com "club en risc", "vergonya institucional" o "junta sense autoritat ni credibilitat".

Alguns dels punts més punyents del text de Font són els següents:

"Fa mesos que assistim a una vergonyosa escalada de capítols del comportament institucional del Club en què el darrer tapa la gravetat de l'anterior, culminada aquests últims dies amb acusacions i retrets greus entre directius, i sis dimissions de cop. Just en el moment en què l'única prioritat hauria de ser fer sortir el Club d'aquesta crisi, la presidència anuncia una nova remodelació de la Junta Directiva per mantenir-se al poder. Ara el que està en risc és el mateix Barça."

"El mal no ve d'ara: hem passat per la condemna al Club pel cas Neymar, les desavinences fetes públiques entre empleats i jugadors amb executius i directius, i l'auditoria del cas de les xarxes socials que sembla que confirmarà l'escàndol. Sumem-hi una política esportiva erràtica, la descomposició de la Junta Directiva i la reducció important d'ingressos a causa de la pandèmia, i el resultat és el perill de fallida econòmica i fallida moral en la que el Club s'ha instal·lat. Game over."

"Cal fer foc nou. El model de gestió que els darrers anys ens havia permès ser el millor club multiesportiu del món ja no serveix. La falta de transparència, facturar més que ningú però gastar-ho tot, i haver de vendre o intercanviar jugadors a l'últim minut de cada temporada per quadrar uns comptes espremuts és insostenible."

"Quan va esclatar la pandèmia, vam contactar el president Josep Maria Bartomeu per posar-nos al seu servei i intentar fer un front comú durant aquestes setmanes. Però el president ha decidit fer una fugida endavant com si aquesta fos una crisi qualsevol."

"En condicions normals, la gravetat dels fets hauria provocat que Sí al futur demanés dimissions i la convocatòria immediata d'eleccions anticipades. Seria una irresponsabilitat no fer-ho. Però amb el País confinat i sense saber quan tornarem a la vida normal, és pràcticament impossible recollir firmes, presentar candidatures, fer campanya i obrir les urnes aquest estiu"

Font també adverteix que el club es dirigeix cap a la "tempesta perfecta" perquè ha de renovar la plantilla i entomar la construcció de l'Espai Barça en el marc d'una competència ferotge i sense posar en risc el model del club, però el precandidat creu que la inestabilitat al club no ho afavoreix. L'empresari vallesà i la seva plataforma assegura que la Junta remodelada "neix sense autoritat ni credibilitat" i demana que el club expliqui de forma transparent quina és la seva situació econòmica i el seu deute real, que endarrereixi la presa de decisions estructurals que no siguin imprescindibles i que sigui prudent en la compra i venda de futbolistes.

Font tanca el comunicat afirmant que el Barça necessita "una transformació als despatxos tan valenta, creativa, innovadora i exitosa com la que Johan Cruyff va fer a la gespa" i demana "aglutinar el millor talent disponible amb la implicació directa dels esportistes que han protagonitzat el millor Barça de la història."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut