Victor Campenaerts, durant el seu intent per batre el rècord de l'hora
Ciclisme

Victor Campenaerts vola al velòdrom d'Aguascalientes i bat el rècord de l'hora

El ciclista belga ha acabat recorrent 55 quilòmetres i 89 metres, és a dir 563 metres més que el rècord anterior, que tenia el britànic Bradley Wiggins des del 2015

Actualitzat

El belga Victor Campenaerts, doble campió d'Europa de contrarellotge, ha batut aquest dimarts el rècord de l'hora de ciclisme que fins ara tenia el britànic Bradley Wiggins, guanyador d'un Tour de França.

La distància a millorar era de 54 quilòmetres i 526 metres que va establir Wiggins a Londres ara fa gairebé 4 anys i Campanaerts ho ha fet amb solvència al velòdrom mexicà d'Aguascalientes, situat a 1.800 metres d'alçada.

El ciclista belga ha rodat des del començament a un ritme superior al de Wiggins. Només hi ha hagut dubtes a partir del minut 40, quan ha afluixat una mica, però el seu marge era molt gran i ha acabat recorrent 55 quilòmetres i 89 metres, és a dir 563 metres més que el rècord anterior.

Campenaerts, que va quedar tercer a l'últim mundial de contrarellotge només pel darrere de dos grans especialistes com són l'australià Rohan Dennis i l'holandès Tom Dumoulin, és el primer ciclista que supera els 55 quilòmetres amb una bicicleta convencional

Anar al contingut