Fórmula 1

Vettel torna a volar amb el Red Bull i fa la "pole position" del GP de Bahrain, davant de Hamilton i Webber

Sebastian Vettel ha demostrat que encara està disposat a donar molta guerra al Mundial de Fórmula 1. El bicampió mundial, que no ha fet un bon inici de campionat, ha tornat a volar amb el Red Bull i ha fet la "pole position" del Gran Premi de Bahrain, la primera de la temporada. Vettel ha superat Lewis Hamilton i el seu company d'equip, Mark Webber, segon i tercer, respectivament. Fernando Alonso, que s'ha classificat per a la Q3, no ha fet cap volta en la lluita per la "pole" i sortirà des del novè lloc de la graella, mentre que el català Pedro Martínez de la Rosa sortirà des de la 22a posició.

Actualitzat
Sebastian Vettel sortirà en el primer lloc del Gran Premi de Bahrain de Fórmula 1. Aquest dissabte, en la sessió de qualificació, el pilot alemany de Red Bull i actual bicampió del Mundial, ha tornat a volar amb el seu monoplaça i ha marcat el millor temps als entrenaments oficials d'aquesta cursa, la quarta prova de la temporada, en el circuit de Sakhir, on l'asfalt estava a uns 40 graus. Vettel, que no ha començat amb bon peu la defensa del títol, ha demostrat amb aquesta "pole", la primera de la temporada, que no es pensa rendir i que pensa lluitar per tornar al calaix més alt del podi.

El segon lloc de l'engraellat serà per al McLaren del britànic Lewis Hamilton i el tercer per a l'australià Mark Webber, company d'equip de Vettel a Red Bull, mentre que Nico Rosberg, que havia dominat l'última sessió d'entrenaments lliures, s'ha hagut de conformar amb la cinquena plaça, just darrere de l'altre McLaren de Jenson Button.

El Ferrari de Fernando Alonso havia passat a la Q3 amb el cinquè millor temps però en aquesta tanda decisiva no ha sortit a rodar per reservar els pneumàtics pensant en la cursa de diumenge i sortirà des de la novena posició de l'engraellat.

En un traçat favorable als motors Mercedes, sorprèn el resultat de Michael Schumacher, el set vegades campió del Mundial i actual pilot de Mercedes, que ha quedat eliminat a la Q1 i sortirà des del lloc 18. Tampoc no ha passat ronda el català Pedro Martínez de la Rosa, que començarà la cursa des de la 22a posició, després de superar Timo Glock i el seu company d'equip a HRT, Narain Karthikeyan.

Mor un manifestant a Manama per trets de la policia

Una persona ha mort aquest divendres a la nit per trets de la policia en una manifestació al nord de Manama, la capital de Bahrain, segons han informat fonts de l'oposició al règim. La mort coincideix amb la celebració aquest cap de setmana del Gran Premi de Fórmula 1, que ha despertat una gran polèmica al país, escenari l'última setmana de multitudinàries manifestacions a favor de reformes polítiques.

Els disturbis han començat quan la policia ha intentat dispersar un grup de manifestants, als quals prèviament han demanat que s'identifiquessin, segons testimonis de residents de la zona. A la nit hi ha hagut disturbis i detencions, que han continuat al matí en algunes localitats del país. Els manifestants exigeixen reformes polítiques i s'oposen a la celebració del Gran Premi, que va començar divendres amb els entrenaments lliures.

Des de l'inici de les protestes, el febrer del 2011, han mort almenys 70 persones a Bahrain, mentre que milers han estat detingudes i desenes condemnades a penes de presó, d'acord amb les xifres de l'oposició.




NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut