Fórmula 1

Vettel suma una nova victòria a Abu Dhabi i a Alonso la cursa se li fa curta

El Gran Premi de Fórmula 1 d'Abu Dhabi ha viscut una cursa sense història al capdavant. Sebastian Vettel ha avançat en el primers metres un Mark Webber que ha tornat a decebre a la sortida. Cap altre pilot ha tingut a l'abast la cua del campió del món, que ha aconseguit el desè triomf de la temporada. Webber ha estat segon, a mig minut. Alonso, cinquè després d'una cursa amb avançaments i polèmica.

Actualitzat

El Gran Premi de Fórmula 1 d'Abu Dhabi ha viscut una cursa sense història al capdavant. Sebastian Vettel ha avançat en el primers metres un Mark Webber que ha tornat a decebre a la sortida. Cap altre pilot ha tingut a l'abast la cua del campió del món, que ha aconseguit el desè triomf de la temporada. Webber ha estat segon, a mig minut. Alonso, cinquè després d'una cursa amb avançaments i polèmica.

La clau de la cursa ha estat un cop més, probablement, la sortida. Nico Rosberg, tercer en l'engraellat, s'ha posat al costat de Mark Webber, que ocupava la "pole", i Sebastian Vettel ho ha aprofitat per avançar els dos pilots. Sense cap altre rival davant, el campió del món ha pogut augmentar tranquil·lament l'avantatge i amb aire lliure ha pogut cuidar una mica més bé els pneumàtics del seu espectacular Red Bull. Vettel i el seu cotxe eren tan superiors als rivals, que els ha agafat prou avantatge per continuar primer cada cop que s'aturava al box per canviar pneumàtics, cosa que ha fet en dues ocasions com la major part dels rivals. Al final Vettel li ha tret un avantatge de més de 30 segons al seu company d'equip i s'ha permès el luxe de tornar a fer una bona colla de "donuts", que potser no tindran penalització ja que els ha fet abans d'acabar la volta de tornada al parc tancat. Aquesta ha estat la seva setena victòria consecutiva, i onzena d'aquest Mundial.

Mark Webber ha tingut més problemes per aconseguir que Red Bull fes el doblet, ja que ha hagut de superar Nico Rosberg en una carrera en què ha hagut de fer la primera aturada molt més aviat que Vettel. L'estratègia l'ha allunyat del seu company d'equip però ha facilitat que pogués acabar davant Rosberg, que, finalment ha estat el tercer ocupant del podi.

La cursa ha estat una mica més complicada per a Romain Grosjean, temut  pels pilots de Red Bull abans de la sortida, ja que pensaven que podria dur a terme una aturada menys al box. No ha estat el cas, ja que el pilot francès ha hagut de fer com gairebé tots els rivals directes i fer dues aturades per canviar els pneumàtics. El seu company Kimi Räikkönen, que sortia de l'última posició de l'engraellat després de la penalització dels entrenaments classificatoris, no ha pogut passar del segon viratge ja que ha trencat la suspensió del seu Lotus després de xocar amb Giedo van der Garde.

La cursa de Ferrari ha estat millor del que s'esperava, gràcies a una memorable actuació de Fernando Alonso, que ha superat rivals amb cotxes més competitius al llarg de la cursa. Ha fet la primera fase en paral·lel al seu company Felipe Massa, però no l'ha pogut passar perquè s'ha hagut d'aturar abans que ell per canviar els pneumàtics. El pilot asturià, però, ha fet avançaments espectaculars en el seu segon "stint", que ha allargat voluntàriament per poder posar uns pneumàtics tous que no va poder gastar ahir, per fer les ultimes voltes. Quan ha tornat a la pista s'ha trobat amb un grup encapçalat per Vergne, que no s'ha apartat, i tot i una acció amb polèmica ha pogut continuar davant d'ell i de Felipe Massa. Amb els pneumàtics més competitius ha superat Hamilton i Di Resta i s'ha situat en la cinquena posició. En les últimes voltes ha forçat el ritme per si era penalitzat per l'acció amb Verge després de l'acabament del Gran Premi, i ha aconseguit un avantatge suficient (més de 10 segons) sobre els perseguidors. Al final els comissaris han considerat que la maniobra havia estat legal i la classificació no ha canviat. Massa ha acabat vuitè darrere de Hamilton, de manera que Ferrari ha perdut més punts respecte a Mercedes en la classificació de Constructors, en què encara ocupa la segona posició.

 

Classificació

1.  Sebastian Vettel     Red Bull-Renault      1h38m06.106s
2.  Mark Webber          Red Bull-Renault      +30.8s
3.  Nico Rosberg         Mercedes              +33.6s
4.  Romain Grosjean      Lotus-Renault         +34.8s
5.  Fernando Alonso      Ferrari               +1m07.1s
6.  Paul di Resta        Force India-Mercedes  +1m18.1s
7.  Lewis Hamilton       Mercedes              +1m19.2s
8.  Felipe Massa         Ferrari               +1m22.8s
9.  Sergio Perez         McLaren-Mercedes      +1m31.1s
10.  Adrian Sutil         Force India-Mercedes  +1m33.2s
11.  Pastor Maldonado     Williams-Renault      +1m35.9s
12.  Jenson Button        McLaren-Mercedes      +1m43.6s
13.  Esteban Gutierrez    Sauber-Ferrari        +1m44.1s
14.  Nico Hülkenberg      Sauber-Ferrari        +1 volta
15.  Valtteri Bottas      Williams-Renault      +1 volta
16.  Daniel Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari    +1 volta
17.  Jean-Eric Vergne     Toro Rosso-Ferrari    +1 volta
18.  Giedo van der Garde  Caterham-Renault      +1 volta
19.  Charles Pic          Caterham-Renault      +1 volta
20.  Jules Bianchi        Marussia-Cosworth     +2 voltes
21.  Max Chilton          Marussia-Cosworth     +2 voltes
Volta ràpida: Alonso 1m43.434

Retirats: Kimi Räikkönen

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut