Fórmula 1

Vettel s'endú el GP de Bahrain per davant de Raikkonen i Grosjean; Alonso ha entrat setè

L'alemany Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) ha fet bona la seva "pole position" i s'ha imposat al Gran Premi de Bahrain, davant dels Lotus de Kimi Raikkonen i de Roman Grosjean. És la seva primera victòria aquest any. L'asturià Fernando Alonso ha entrat setè i Pedro Martínez de la Rosa, vintè. Vettel, actual campió del món, es converteix en el nou líder del Mundial, davant de Lewis Hamilton, que a Bahrein ha punxat en arribar en vuitena posició. Alonso és cinquè a la general. En les quatre curses del campionat disputades fins ara hi ha hagut quatre vencedors, tants com líders de la classificació del mundial. Això promet.

Actualitzat
La cursa ha tingut en Vettel el gran protagonista. Sortia primer i ha aguantat la seva privilegiada posició en tot moment. Darrere seu, els dos Lotus han fet una demostració de solidesa tant amb pneumàtics durs com tous. Grosjean i més tard Raikkonen han remuntat posicions, sortien setè i onzè, i s'han imposat tant a Webber com als dos McLaren.

El finlandès ha tingut molt a prop Vettel abans de l'última aturada però just en aquest últim pit stop ha perdut tres segons i amb pneumàtics durs ja no ha pogut retallar diferències.

Alonso compleix

Fernando Alonso ha fet una sortida sesnacional que li ha servit per passar del novè al cinquè lloc. En el trànsit de totes les seves aturades ha estat lluitant per la vuitena posició, però no ha pogut amb Rosberg. Els comissaris del Gran Premi han decidit no penalitzar-lo despres d'estudiar els dos incidents que ha protagonitzat.

Primer quan lluitava amb Lewis Hamilton, i unes voltes després quan ho feia amb Alonso. Els comissaris esportius han aduït que Rosberg no ha canviat la seva línia de pilotatge quan Hamilton o Alonso encara eran rera seu, i no al seu cantó. Tant en un cas com en l'altre Hamilton i Alonso han sortit de la pista. El pilot anglès ha aconseguit avançar Rosberg, però Alonso no ho ha pugut fer.

A les voltes finals, el pilot de Ferrari s'ha aprofitat d'una avaria de Button per pujar fins a la setè lloc. Hauria pogut ser sisè si hagués avançat sobre la linia d'arribada l'escocès Di Resta.

Hamilton, el gran perjudicat

Lewis Hamilton ha pagat cars dos pit stops massa lents, estirada d'orelles per als mecànics de McLaren, i amb el vuitè lloc final perd el liderat del mundial en favor de Vettel.

Quart guanyador d'un gran premi (desrpés de Button, Alonso i Rosberg), quart líder del Mundial i quart cotxe diferent que s'adjudica una cursa en un mundial que es perfila molt emocionant. Les forces semblen més igualades que el 2011. I això és una benedició per als aficionats. El pròxim Gran Premi, per cert, és a Montmeló, el 13 de maig. Cordin-se els cinturons!
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut