Jan Vesely en un partit amb el Fenerbahçe
Jan Vesely en un partit amb el Fenerbahçe
bàsquet

Vesely, l'opció més clara en les novetats del Barça de bàsquet

El txec sona amb insistència per reforçar un equip que es tornarà a marcar l'Eurolliga com a gran objectiu, mentre Jasikevicius continua gaudint de la confiança de la directiva

Jordi RobirosaActualitzat

Hi haurà ajustos en el Barça de bàsquet, però difícilment una revolució. La directiva continua confiant en Sarunas Jasikevicius tot i la gran decepció que va suposar la dolorosa derrota contra el Madrid en les semifinals de Belgrad, que va fer anar en orris la gran feina feta durant la temporada. És evident que Saras es va equivocar, per exemple, fent jugar Cory Higgins, que és clar que encara no està per jugar un matx d'aquest nivell, en detriment de Rokas Jokubaitis, que sempre juga bé contra el Madrid. Però si algú de la directiva en tenia cap dubte, l'entrada a l'avió del lituà en el xàrter de tornada de Belgrad, amb tots els aficionats ovacionant-lo, segurament ho ha deixat clar.

Les possibles baixes

Hi haurà canvis, és clar. Nigel Hayes, que va començar bé, però que s'ha acabat desfent com un terròs se sucre, no continuarà. Tampoc Smits, en qui Jasikevicius no confia. Oriola, lesionat aquesta temporada de llarga durada, té un any més de contracte i la seva situació és dubtosa. I de totes les probables baixes, una de no desitjada: Brandon Davies podria marxar a Milà perquè el senyor Armani sembla disposat a pagar-li més diners.

I les possibles altes

Hi haurà fitxatges. S'ha parlat de Satoransky, de qui el Barça té els drets, però s'haurà de veure el component econòmic de l'operació, atès que el els d'Arístides Maillol no estan per llençar coets. Però el que sí que caldrà, si Davies marxa, és reforçar la posició de pivot. I aquí torna a sonar el nom de Jan Vesely. El txec del Fenerbahçe, que ja té 32 anys, estaria, ara sí, disposat a fer el pas, un pas que s'havia endarrerit, entre altres coses, perquè la seva esposa és feliç a Istanbul, on té un negoci que li funciona la mar de bé.

Quant a Shengelia, amb qui es mantenien converses des de feia mesos, sembla que ara mateix l'opció més realista és la de quedar-se a Bolonya, i més tenint en compte que l'equip s'ha classificat per a l'Eurolliga i el gran objectiu dels "virtusins" és jugar els play-offs i, per què no, la final a 4.

L'any que ve, el Barça ho tornarà a intentar, perquè aquest projecte està fet per guanyar l'Eurolliga i no pas per quedar tercer.

Anar al contingut