Max Verstappen durant la qualificació al Circuit de Barcelona-Catalunya
Max Verstappen durant la qualificació al Circuit de Barcelona-Catalunya (Reuters)
Fórmula 1

Verstappen s'imposa en una qualificació esbojarrada al Circuit

La pluja ha fet un mínim acte de presència, però la revolució dels pilots de la zona mitjana ha deixat un engraellat inèdit per a la cursa

Redacció Esport3Actualitzat

Màxima emoció a la qualificació del Gran Premi d'Espanya, que es disputa al Circuit de Barcelona-Catalunya. La pluja ha pres el protagonisme a l'inici de la Q1, deixant la pista molt sensible, però no prou per posar pneumàtics intermedis. Aquestes condicions han provocat el caos i una bandera vermella que ha interromput la sessió durant uns minuts.

A la represa, els menys habituals a la zona alta de la classificació han començat a marcar registres molt baixos, mentre que dels favorits només complia Max Verstappen. Charles Leclerc ha caigut tot just començar i ha quedat en una decebedora penúltima posició.


Era difícil preveure més sorpreses, però aquestes no han acabat amb la Q1. Una sortida de pista posava contra les cordes Checo Pérez, que no ha pogut refer-se i ha quedat eliminat a la Q2.

Tampoc s'ha pogut classificar George Russell, que ha tingut un xoc amb Lewis Hamilton en plena recta que hauria pogut acabar amb els dos pilots fora. 


La Q3 ha començat amb moltes incògnites. Només hi havia una cosa molt clara, que Max Verstappen faria la pole position. El neerlandès ha tingut una superioritat increïble i no ha fallat en cap moment. Tampoc a la Q3. Primera pole de Red Bull al Circuit de Barcelona-Catalunya, traçat on va aconseguir la seva primera victòria a la Fórmula 1, l'any 2016.

Carlos Sainz ha pogut aconseguir la seva primera línia de la temporada, i tercer serà el seu excompany Lando Norris. Fernando Alonso, que havia generat moltes expectatives entre els seus aficionats, ha pagat molt cara una sortida de pista a l'inici de la qualificació, que li ha provocat danys al fons pla del seu monoplaça. Finalment, l'asturià ha acabat en novena posició.

Anar al contingut