Fórmula 1

Verstappen arrabassa la victòria a Leclerc en el Gran Premi d'Àustria

El pilot guanyador, però, està sota investigació per una topada amb Leclerc que podria canviar la classificació

Francesc RosésActualitzat

Un gran premi d'Àustria trepidant ha donat la victòria final a Max Verstappen, que ha fet una de les millors actuacions d'un pilot en la història de la Fórmula 1. El pilot holandès de Red Bull ha mantingut un duel espectacular amb el líder Charles Leclerc durant les últimes voltes. En una maniobra polèmica, que ha hagut de ser examinada pels comissaris, Verstappen ha passat Leclerc en la sortida del viratge de Remus en l'avantpenúltima volta, i ha passat per la línia d'arribada al davant del pilot monegasc.

Leclerc i Verstappen han format la primera línia més jove en la història de l'F1, i mentre el pilot de Ferrari era el més ràpid, el de Red Bull ha tingut problemes amb el sistema que impedeix que el motor es cali, i ha perdut sis posicions. Ha passat setè al final de la primera volta. Mentre Leclerc es destacava dels pilots de Mercedes, Verstappen s'ha anat recuperant de mica en mica, i després de la seva parada a boxes, per canviar pneumàtics, s'ha trobat davant de Lewis Hamilton i darrere de Valtteri Bottas. Portava els pneumàtics més nous que els pilots de davant i s'hi ha pogut acostat. Ha passat fàcilment Bottas, però Leclerc ha aguantat més, i la lluita ha durat dues voltes amb un frec a frec impressionant. Al final, Verstappen l'ha fet anar cap a l'exterior en el viratge de Remus, i quan Leclerc s'ha incorporat a la pista, les rodes fins i tot s'han tocat. Verstappen ha sortit primer, i el pilot de Ferrari ha perdut unes dècimes que han fet que s'hagués de conformar amb la segona posició final.

Sebastian Vettel també ha animat el final de la carrera, perquè ocupava el cinquè lloc darrere de Hamilton. Ha pressionat el líder del Mundial i en l'última volta l'ha superat.

Juntament amb Leclerc i Verstappen, l'altre heroi de la carrera ha estat Carlos Sainz, que ocupava l'últim lloc en l'engraellat de sortida, i ha estat capaç d'acabar vuitè.

Lewis Hamilton continua liderant el campionat, però Verstappen, que ha donat a Honda la seva primera victòria des de la seva tornada a la Fórmula 1, passa al tercer lloc, a 40 punts de Bottas i tres al davant de Sebastian Vettel.

 

 

Anar al contingut