Max Verstappen durant la sessió d'entrenaments a Àustria (Reuters)
Fórmula 1

Pole per a Verstappen i cap Mercedes entre els tres primers

El pilot neerlandès de Red Bull ha estat el més ràpid per davant de Lando Norris, que ha aconseguit una sorprenent segona posició. Carlos Sainz i Fernando Alonso han estat eliminats a la Q2

Francesc RosésActualitzat

Max Verstappen ha obtingut la pole del Gran Premi d'Àustria en una sessió de classificació en què no hi ha hagut cap pilot de Mercedes entre els tres primers. El pilot neerlandès ha batut un sorprenent Lando Norris, autor del segon millor temps, i el seu company a Red Bull Sergio "Checo" Perez, que ha estat tercer. El principal rival de Verstappen en el Mundial, Lewis Hamilton, només ha pogut ser quart davant del seu company a Mercedes, Valtteri Bottas. D'aquesta manera l'equip alemany ho tindrà complicat per atacar Verstappen en els primers moments de la cursa. El domini dels cotxes amb motor Honda s'ha vist reforçat pel sisè i setè llocs obtinguts pels pilots d'Alpha Tauri, Pierre Gasly i Yuki Tsunoda.

Decepció a Ferrari amb Carlos Sainz i Charles Leclerc, que no han pogut passar a la Q3. Tot i això, el pilot madrileny de l'equip italià podrà sortir entre els deu primers perquè Sebastian Vettel, autor del vuitè millor temps, ha estat penalitzat amb tres posicions i sortirà onzè, el lloc que li corresponia a Sainz.

Fernando Alonso estava en condicions de passar a la Q3 quan, en el seu darrer intent, s'ha vist obstaculitzat per Sebastian Vettel, i s'ha hagut de quedar en el lloc catorzè. El pilot alemany ha estat penalitzat per la seva acció, que ha despertat comentaris crítics del pilot d'Alpine quan ha acabat la sessió.

Anar al contingut