Una de les escenes perilloses que s'ha fet viral de la primera etapa de la prova
Una de les escenes perilloses que s'ha fet viral de la primera etapa de la prova
Ciclisme

Vergonya al ciclisme femení: les corredores es planten per l'escàndol de l'etapa amb el trànsit obert

Les professionals diuen prou després de les imatges del Tour dels Pirineus

Redacció Esport3Actualitzat

Unes imatges de la primera etapa del Tour dels Pirineus femení, disputada aquest divendres, han provocat esgarrifances entre els aficionats al ciclisme. S'hi veu com les professionals s'han de jugar la victòria amb el trànsit obert. Entre cotxes en marxa, autobusos aparcats a un carril i, fins i tot, vianants que tornen de comprar.

En un dels vídeos que s'han viralitzat, el gran grup ha d'aturar la persecució de la ciclista escapada per la gran quantitat de vehicles que es creuen al seu pas. Les crítiques i captures de les escenes viscudes es succeeixen a la xarxa des de fa hores: 

Davant una situació inèdita com aquesta, un evident greuge comparatiu respecte dels homes --ningú recorda res semblant en cap prova masculina—i un atemptat contra la seguretat de les esportistes, era qüestió de temps que les ciclistes alcessin la veu. I així ha estat.

El pilot s'ha plantat a la segona etapa de la prova francesa davant la manca de protecció. Han demanat la neutralització de la jornada fins al desenllaç previst a les mítiques rampes d'Hautacam.

Anar al contingut