Ciclisme

Vanendert s'imposa a Plateau de Beille i Voeckler resisteix com a líder després dels Pirineus

Jelle Vanendert s'ha coronat guanyador al cim de Plateau de Beille. El belga de l'equip Omega Pharma-Lotto, que ja va ser segon a l'ascensió a Luz-Ardiden, s'ha emportat el triomf de la catorzena etapa del Tour de França amb 21 segons d'avantatge respecte a Samuel Sánchez i 46 sobre Andy Schleck, que ha encapçalat el grup dels favorits. El luxemburguès només ha esgarrapat dos segons respecte a Alberto Contador, que ha deixat la iniciativa als germans Schleck i s'ha dedicat a aguantar els atacs dels seus rivals a l'espera dels Alps. Un cop superats els Pirineus, Thomas Voeckler, que ha resistit sense problemes amb els millors, manté una jornada més el mallot groc de líder de la classificació general.

Actualitzat
Els Alps decidiran el guanyador del Tour de França després que el pas pels Pirineus no ha servit per marcar diferències entre els favorits a la victòria final als Camps Elisis de París. A l'esperada etapa reina dels Pirineus, amb final a l'estació d'esquí de Plateau de Beille, s'ha repetit la història i la classificació general no s'ha mogut en una pujada que acostuma a ser decisiva.

Els nervis entre els favorits els ha aprofitat el belga Jelle Vanendert per guanyar la catorzena etapa, de 168 quilòmetres de recorregut amb final al Plateau de Beille. Vanendert, que ja va ser segon al cim de Luz-Ardiden, ha fet l'atac definitiu a cinc quilòmetres per al final i ha arribat a la meta amb 21 segons d'avantatge sobre Samuel Sánchez, que dos dies enrere va guanyar la primera etapa de muntanya. Tercer ha estat Andy Schleck, que només li ha pogut treure dos segons al grup de candidats al triomf a París, entre ells un Alberto Contador que no sembla que estigui en el seu millor moment de forma.

El tres vegades guanyador del Tour s'ha dedicat a resistir els tous atacs dels germans Schleck, que han tornat a demostrar una preocupant falta d'ambició, i ha salvat una jornada difícil a l'espera de recuperar el seu millor nivell als Alps.

Amb els favorits cada cop més conservadors, el francès Thomas Voeckler no ha tingut problemes per aguantar entre els millors i seguirà vestint el mallot groc de líder, una fita que ni ell mateix hauria imaginat quan va prendre la sortida.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut