Van Gaal no es podia imaginar que aquella frase es faria servir amb l'objectiu d'atacar el càncer de pròstata amb una visió positiva (EFE)
Futbol

Van Gaal presta una de les seves frases memorables a la lluita contra el càncer

L'exentrenador neerlandès ha parlat sobre la seva experiència amb el càncer de pròstata i ha donat veu a una nova campanya per conscienciar sobre la investigació: "Siempre positivo", inspirada en la seva famosa frase

Redacció Esport3Actualitzat

Louis van Gaal sempre serà recordat en l'imaginari col·lectiu per la seva resposta al periodista Rafa Carbonell en una roda de premsa. Van Gaal capgira aquell "Sempre negatiu… Mai positiu", pronunciat fa 25 anys, i presenta "Siempre+positivo", un inspirador curtmetratge documental en què l'exblaugrana, molt serè i proper, comparteix sense embuts la seva experiència personal en la lluita contra el càncer.

Van Gaal assegura que després d'haver passat tant de temps és "una cosa increïble" que aquesta frase s'hagi pogut convertir en el lema d'aquesta campanya. Precisament, l'entrenador va ser diagnosticat de càncer de pròstata l'any 2020, encara que no va ser fins a l'any 2022, enmig del Mundial, que va anunciar que tenia aquesta malaltia. Mentre era a Doha amb els seus jugadors, va marxar per seguir el tractament, però tot, en secret.

Suport a la investigació

Ja recuperat de la malaltia, Van Gaal no deixa passar l'oportunitat de continuar lluitant contra el càncer amb aquest projecte i s'ha convertit en protagonista de la campanya "Siempre+positivo", que a través de la venda de samarretes amb aquest famós lema espera recaptar diners per a la recerca del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques.

El neerlandès compara el món esportiu amb el científic. Per aquesta raó, creu que els equips de futbol tenen moltes semblances amb els de recerca. Pensa que assumir les directrius dels dos equips és una cosa molt similar, però té clar que la semblança més gran és que "els futbolistes són orgullosos, però els científics també i s'ha de bregar amb les mateixes personalitats". 

El missatge principal del documental és la necessitat de segellar una aliança entre la ciència i l'esport per lluitar contra les malalties oncològiques.

 

Anar al contingut