De Jong
Frenkie de Jong, en una imatge d'arxiu
Futbol

Van Gaal: "De Jong té un talent especial, encara en desenvolupament"

L'extècnic holandès assegura en una entrevista publicada a la revista "Panenka" que el futur jugador del Barça encara ha de créixer i insisteix en la seva aposta pels joves valors

Actualitzat

L'exentrenador holandès Louis van Gaal ha qualificat a Frankie de Jong, que jugarà al Barça a partir del pròxim estiu, de tenir "un talent especial, encara en desenvolupament" i també ha elogiat la figura del central de l'Ajax Matthijs de Ligt, del qual creu que també té un "talent excepcional" en una entrevista publicada per la revista "Panenka".

"El passat mes d'octubre, quan l'Ajax s'anava a enfrontar al Bayern de Munic, vaig dir en una entrevista que l'Ajax és quasi tan bo com el del 95. I saps què va passar? La gent va riure de mi. Però ja han vist que l'Ajax s'ha classificat per la següent ronda de la Lliga de Campions", explicava l'holandès a una entrevista.

Ara encara ho segueix creient, però pensa que és massa d'hora. "De Ligt i De Jong segueixen sent jugadors massa joves. El problema és que, si marxen, l'Ajax haurà de tornar a començar. Si el comparem amb Espanya o Alemanya, Holanda és un país futbolísticament petit, i tot és més complicat."

L'extècnic també ha comentat que li agrada el futbol d'atac i posa com a exemple al Manchester City, al Barça i a l'Ajax. "La manera més fàcil de ser campió és fer-ho amb un futbol d'atac", argumenta Van Gaal, que creu que ara només ho està aconseguint Guardiola.

Van Gaal també ha insistit amb la seva aposta pels joves valors: "Valverde ho intenta. Kloop també ho intenta, però no com Guardiola. Però pot aconseguir el nivell! De fet, això no vol dir res, perquè el City no va guanyar la Champions. Molts diuen que els equips amb experiència són els millors. Jo no ho crec! Els joves poden inspirar a la resta. Necessites una barreja! Molts entrenadors no tenen els collons per fer jugar a jugadors joves! Però mai s'és massa jove per jugar. L'any 1995 vam guanyar una Champions amb l'Ajax amb jugadors de 17 i 18 anys."

Anar al contingut