Futbol

Van Gaal assegura que no hagués actuat com ho va fer Mourinho al Camp Nou, ni per la celebració ni pel joc

L'entrenador del Bayern de Munic, Louis Van Gaal, ha dit que ell no hagués fet el que va fer el seu homòleg de l'Inter de Milà al Camp Nou, quan es va dirigir a celebrar-ho davant la tribuna després d'eliminar el Barcelona de la Lliga de Campions, la qual cosa va generar un incident amb Víctor Valdés. "Jo no faria el que va fer Mourinho al Camp Nou de Barcelona. No m'hagués comportat de manera tan provocadora", diu Van Gaal en una entrevista que publica avui la revista "Sport Bild", centrada en les relacions entre els dos entrenadors i en les seves similituds i diferències.

Actualitzat
Van Gaal, al començament de l'entrevista, recorda l'època que Mourinho va treballar com el seu assistent al FC Barcelona, centrant-se abans en l'anàlisi dels rivals. "Es va prendre aquesta tasca molt seriosament i per ser puntual em portava les seves anàlisis a casa. En aquesta època era molt humil. Va ser maco veure la seva evolució i com es va anar convertint en una personalitat", diu Van Gaal.

Van Gaal es mostra convençut que ell va contribuir a la formació de Mourinho i diu que des del començament ja va advertir que era una ajuda molt valuosa. "Les seves anàlisis eren bones. Vaig poder veure immediatament que entenia el joc. El vaig educar i li vaig mostrar com havia de fer la seva tasca perquè jo entenc el futbol de manera diferent de tots els altres entrenadors", assegura l'holandès. No obstant això, Van Gaal admet que actualment ell i Mourinho representen dues concepcions diferents del futbol. "Ell entrena per guanyar. Jo entreno per jugar un futbol atractiu i guanyar. El meu camí és més difícil", assegura Van Gaal.

Anar al contingut