Van den Aert aconsegueix, per fi, guanyar una etapa i consolida el maillot groc
El corredor belga Wout Van Aert de Jumbo Visma, celebra la victòria de la 4a etapa del Tour de França 2022 (EFE)
Ciclisme

Van den Aert aconsegueix, per fi, guanyar una etapa i consolida el mallot groc

El flamenc, que havia obtingut tres segons llocs, fa una exhibició en els darrers quilòmetres a Calais

Jordi RobirosaActualitzat

Avui s'ha corregut la primera etapa del Tour de França... a França. Després de les tres etapes daneses, la ronda francesa ha trepitjat el nord de l'Hexàgon per fer el recorregut de 171 quilòmetres entre Dunkerque i Calais, una etapa amb sis ports de quarta categoria amb un final que es preveia amb un esprint massiu.

Però no ha estat així, quan faltaven uns 10 km, Wout van Aert, tot aprofitant la darrera pujada de l'etapa, ha forçat un tall que l'ha permès marxar sol i aguantar aquesta posició fins al final. Ha estat una enorme demostració de força del flamenc que, d'aquesta manera, ha aconseguit dues coses fonamentals: refermar una mica més, una etapa més, el seu liderat i, sobretot, guanyar una etapa després que quedés en la segona posició en les tres anteriors. Ni Yates, ni Vingegaard han pogut fer-li ombra.

Van Aert, un corredor molt complet, capaç de rodar bé en totes les circumstàncies i que amb 27 anys sembla estar en un moment dolcíssim de la seva carrera. Demà? Doncs demà pot ser una història totalment diferent, perquè en la cinquena etapa entre Lille i Arenberg hi haurà 11 km. de llambordes. Un escenari perfecte per perdre el Tour: i això va per als favorits. És clar que Van Aert ve del ciclocròs: no el descartin, doncs; aquest xicot és capaç de tot.