Valverde celebra la victòria a la meta d'Andalo (@giroditalia)
Ciclisme

Valverde reneix amb una victòria en la 16a etapa del Giro i desbanca Nibali del tercer calaix del podi

El ciclista murcià del Movistar s'ha recuperat del mal dia que va tenir dissabte passat a les Dolomites i ha sumat un triomf al davant de l'holandès Steven Kruijswijk, que es referma com a "maglia" rosa

David CarballoActualitzat

Alejandro Valverde ha renascut amb una victòria en la 16a etapa del Giro, de 132 quilòmetres de recorregut entre Bressanone i Andalo. El ciclista murcià del Movistar s'ha recuperat del mal dia que va tenir dissabte passat a les Dolomites i ha sumat un triomf que l'ha permès desbancar Vincenzo Nibali del tercer calaix del podi final.

Valverde ha atacat en l'última ascensió del dia i només el líder Steven Kruijswijk i el rus Ilnur Zakarin han pogut seguir la seva roda. Al darrere, Nibali s'ha quedat clavat i ha començat a cedir terreny respecte a la resta de favorits. L'italià de l'equip Astana no ha reaccionat i ha anat perdent temps, fins a perdre 1 minut i 46 segons a la línia d'arribada respecte a Valverde, que s'ha imposat amb autoritat al davant de Kruijswijk, que es referma com a "maglia" rosa.

A la classificació general, l'holandès es manté com a líder sòlid de la classificació amb tres minuts d'avantatge sobre el colombià Esteban Chaves i 3.23 respecte Valverde, que torna a ocupar plaça de podi en el seu debut al Giro als seus 36 anys. L'únic participant català en aquesta edició de la ronda italiana, David de la Cruz, ha abandonat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut