BARÇA

Valverde i la llosa de les eliminacions europees

Les doloroses derrotes a Roma i Liverpool han marcat la seva trajectòria al Barça, tot i haver conquerit dues Lligues i una Copa

Santi PadróActualitzat

El 29 de maig del 2017, Josep Maria Bartomeu va anunciar el fitxatge d'Ernesto Valverde per fer-se càrrec de la banqueta del Camp Nou en substitució de Luis Enrique.

El nou entrenador blaugrana va debutar a l'agost del 2017 amb una doble derrota contra el Reial Madrid a la Supercopa d'Espanya, tot i que després va firmar la millor arrancada del Barça a la Lliga i va aconseguir una victòria de prestigi contra els blancs per 0 a 3 al Santiago Bernabéu al desembre del 2017. En el seu primer any va guanyar la Lliga, amb autoritat i merescudament, i en aquesta mateixa temporada, la primera, va firmar un doblet després de guanyar la final de la Copa del Rei contra el Sevilla amb un paper destacat d'Andrés Iniesta, que, al final d'aquella temporada, va abandonar la disciplina blaugrana.

 

 

El seu bon inici d'etapa a la banqueta del Camp Nou va quedar tacat per la incomprensible derrota per 3 a 0 contra la Roma en el partit de tornada dels quarts de final de la Champions. Una eliminació que va deixar en evidència la cara més feble i poc fiable de l'equip barcelonista.

 


La temporada següent, semblava que el Barça s'havia recuperat. Entre els bons resultats trobem una altra victòria contra el Reial Madrid de Julen Lopetegui per 5 a 1, ara al Camp Nou el 28 d'octubre del 2018. L'equip va tornar a guanyar la Lliga, però també va tornar a ensopegar.

 

 

Una altra derrota per oblidar contra el Liverpool a les semifinals de la Champions va tornar a deixar en evidència els blaugranes i, el més greu, va deixar veure que l'experiència amb la Roma no havia servit per a res. Per acabar d'arrodonir la pobra temporada, a finals de maig, els blaugranes, afectats per la derrota a Anfield, van perdre la final de la Copa contra el València. La Supercopa d'Aràbia ha estat l'última ensopegada d'Ernesto Valverde.

Anar al contingut