Valtteri Bottas
Valtteri Bottas ha aconseguit la segona "pole" de la seva carrera (Reuters)
Motor

Valtteri Bottas s'enlaira per sorpresa i fa la "pole position" al Gran Premi d'Àustria de Fórmula 1

El finlandès desplaça Vettel a la segona posició i Hamilton a la tercera, que es tradueix en la vuitena després d'una sanció; Sainz sortirà desè i Alonso, dotzè

Actualitzat

L'escenari semblava preparat per a una lluita èpica entre Lewis Hamilton i Sebastian Vettel en la classificació del Gran Premi d'Àustria. El primer havia dominat els entrenaments lliures de divendres, i el segon s'ha imposat en el d'aquest dissabte al matí. Però ha estat Valtteri Bottas qui s'ha quedat el lloc de privilegi en la sortida de la cursa de diumenge. És la seva segona "pole position" a la Fórmula 1.

Vettel ha fet el segon lloc, i Hamilton ha estat el gran damnificat de la "qualy". L'anglès ha acabat tercer, i això significa que haurà d'ocupar el vuitè lloc en la graella, a causa de la sanció que ha rebut per haver substituït la caixa de canvis del seu Mercedes. Ha sortit del cotxe visiblement contrariat, i ha tingut un gest lleig en negar-se a donar-li la mà a Vettel quan un entrevistador els ha demanat que escenifiquessin que havien fet les paus.

La classificació havia començat, precisament, amb un Hamilton fort, el més ràpid de la Q1. No s'esperava, potser, que en la segona ronda seria el seu company d'equip, Bottas, qui s'ha posat a volar i l'ha desplaçat del lideratge. A més, amb Vettel molt a prop. L'alemany ha assaltat el segon lloc en la Q3 i Hamilton ha comès una errada en patinar pel voral quan intentava la volta llançada. Hi ha perdut tres dècimes fatals, mentre el finlandès es mantenia fort amb el número u.

Per acabar-ho d'adobar, tots els pilots han hagut d'aixecar el peu en l'última volta, que moltes vegades és la decisiva. El problema ha estat Romain Grosjean, a qui se li ha clavat el Haas al bell mig de la pista quan encara restaven 30 segons.

Del quart al desè lloc, s'han classificat Kimi Räikkönen, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Grosjean, Sergio Pérez, Esteban Ocon i Carlos Sainz.

Sainz ha aconseguit passar a la Q3, però només ha pogut fer l'últim lloc. Sortirà desè, doncs, la posició que ha anat consolidant al llarg dels lliures. A Fernando Alonso, en canvi, li ha mancat poc més d'una dècima per passar a l'última tanda. Sortirà dotzè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut