Valtteri Bottas sortirà primer al GP del 70è aniversari (Reuters)
Motor

Valtteri Bottas s'emporta la "pole" a Silverstone en el GP del 70è aniversari

El pilot finlandès supera el seu company d'equip en una altra exhibició de Mercedes. Hulkenberg tercer i Carlos Sainz sortirà 12è en la que ha estat la seva pitjor classificació de la temporada.

Francesc RosésActualitzat

Valtteri Bottas ha batut el seu company Lewis Hamilton i s'ha endut la "pole" en una sessió de classificació del gran premi del 70è aniversari a Silverstone, en què les estratègies al voltant dels pneumàtics han estat les protagonistes. Nico Hulkenberg ha marcat el tercer millor temps, davant Max Verstappen. El pilot de Red Bull ha passat a la Q3 amb els pneumàtics més durs i això li permetrà prendre la sortida de la cursa de demà amb compostos més resistents que els dels rivals més directes.

Hamilton havia fet millor temps que Bottas en el primer intent de la Q3 que tots dos han iniciat amb el compost més tou. Després han fet servir el pneumàtic mitjà, i amb un darrer sector impressionant el pilot finlandès ha batut al seu company. Bottas ha signat precisament aquest cap de setmana la serva renovació amb Mercedes per una temporada més.

Nico Hulkenberg que novament ocupa el lloc de Checo Pérez a Racing Point donat que el pilot mexicà ha tornat a donar positiu en la seva prova al voltant de la Covid-19, ha marcat un registre impressionant que li permetrà prendre la sortida en el tercer lloc. Tots els pilots que han passat a la Q3 ho han fet amb el pneumàtic mitjà excepte Max Verstappen, que se l'ha jugat en la Q2 i ha fet servir el compost més dur de tots. El pilot de Red Bull sortirà tercer, però ho podrà fer amb un pneumàtic que el permetrà fer moltes més voltes. Serà, doncs, l'única opció que el podrà permetre lluitar una mica més a prop dels pilots de Mercedes que continuen sent els favorits.

La cinquena posició en l'engraellat l'ocuparà Daniel Ricciardo, amb el Renault que deixarà a Fernando Alonso quan acabi la temporada. Lance Stroll, amb Racing Point, sortirà sisè davant d'un Pierre Gasly que s'està guanyant substituir Alex Albon a Red Bull. El pilot francès ha superat Charles Leclerc, que ha estat el millor d'un altre cop decebedor equip Ferrari. Sebastian Vettel ni ha pogut accedir a la Q3. El mateix li ha passat a Carlos Sainz.

CLASSIFICACIÓ

  1. Bottas (Mercedes)
  2. Hamilton (Mercedes)
  3. Hulkenberg (Racing Point Mercedes)
  4. Verstappen (Red Bull Honda)
  5. Ricciardo (Renault)
  6. Stroll (Racing Point Mercedes)
  7. Gasly (Alpha Tauri Honda)
  8. Leclerc (Ferrari)
  9. Albon (Red Bull Honda)
  10. Norris (McLaren Renault)
  11. Vettel (Ferrari)
  12. Sainz (McLaren Renault)

 

 

Anar al contingut