Valtteri Bottas ha marcat el millor temps en el retorn de la F1 a Portugal (Reuters)
Fórmula 1

Valtteri Bottas, el més ràpid als lliures del Gran Premi de Portugal

Segona sessió accidentada amb dues banderes vermelles i un sorprenent vuitè lloc de Lewis Hamilton

Actualitzat

Valtteri Bottas ha fet el millor temps en la primera jornada d'entrenaments pel Gran Premi de Portugal, que ha estat molt accidentada, especialment en la segona sessió.

Max Verstappen ha estat el segon classificat, però a gairebé mig segon del pilot de Mercedes. El líder del Mundial, Lewis Hamilton, no ha marcat una volta ràpida excepcional i ha dedicat el poc temps que els pilots han tingut en pista en la segona sessió, per fer una simulació de carrera.

La segona sessió ha hagut d'estar aturada en dues ocasions. En primer lloc, quan hi ha hagut un incendi espectacular sobre el Alpha Tauri de Pierre Gasly, que els comissaris han trigat en reduir. La segona neutralització ha estat en la darrera mitja hora a causa del xoc que han tingut Lance Stroll i Max Verstappen. A més a més, tots els pilots han perdut 30 minuts a causa de la necessitat de fer proves dels pneumàtics que utilitzarà Pirelli en la propera temporada. Això explica que Hamilton només hagi fet proves de cara a la cursa, i que bona part dels pilots s'hagi concentrat en la posada a punt dels seus monoplaces en un traçat que descobria oficialment la Fórmula 1, i que ha merescut elogis de gairebé tots els pilots. És un circuit amb revolts de tota mena i amb molts canvis de nivell.

Darrere de Max Verstappen, Lando Norris ha estat l'autor del tercer millor temps, davant Charles Leclerc. Ferrari ha introduït moltes novetats en els seus monoplaces, intentant sortir del pou on es trobava la seva competitivitat. Carlos Sainz, per la seva banda, ha obtingut el cinquè millor registre davant Sebastian Vettel, que ha fet la seva volta amb pneumàtics mitjans , i Pierre Gasly, abans del problema que ha tingut amb el seu motor.

Lance Stroll havia estat protagonista de polèmica abans de començar el cap de setmana d'aquesta cursa, a causa del seu positiu en coronavirus que no va ser transmès en el moment adequat a la comissió de control de la FIA. El pilot canadenc tenia problemes de salut després del Gran Premi de Rússia, i no va participar en el passat Gran Premi d'Eifel, tot i que les proves li havien donat negatiu. En arribar a casa seva, a Suïssa, es va tornar a fer una prova, i aquest cop va donar positiu. Ni Stroll ni l'equip Racing Point van avisar a la FIA, que, de moment, els ha amonestat.

.

 

Anar al contingut