Fórmula 1

Valtteri Bottas bat Hamilton a l'Azerbaidjan i recupera el liderat en el Mundial de Fórmula 1

Partint des de la "pole", Bottas, que l'any passat va cedir a Hamilton la victòria en el circuit urbà de Bakú per culpa d'una punxada, ha superat enguany al seu company

Actualitzat

Quart doblet consecutiu de l'equip Mercedes amb la victòria de Valtteri Bottas davant Lewis Hamilton en el Gran Premi de l'Azerbaidjan. El pilot finlandès ha superat el seu company en els primers metres de la cursa i ha dominat de punta a punta la carrera. No ha comès errades i ha aguantat la pressió de Hamilton, que ha estat molt dura en les últimes voltes. Bottas ha aconseguit la victòria, que el situa un altre cop al capdavant del Mundial amb un punt d'avantatge sobre el seu company i actual campió del mon.

Una altra desfeta de Ferrari, ja que Sebastian Vettel, tercer en l'engraellat, no ha pogut posar en perill en cap moment la superioritat dels pilots de Mercedes, tot i la hipotètica competitivitat dels monoplaces italians. Ferrari tampoc ha jugat bé l'estratègia de Charles Leclerc, que sortia vuitè, i ha fet una remuntada espectacular en la primera part de la cursa. Han tardat molt a fer-li canviar els pneumàtics i això ha fet possible que, un cop més, el superés en la classificació Max Verstappen, que ha acabat quart. Ferrari ha reaccionat, almenys, per canviar els pneumàtics del seu pilot monegasc a tres voltes del final, perquè pogués endur-se el punt de la volta ràpida. Leclerc ha ocupat el primer lloc de la carrera una bona estona, perquè ha sortit amb pneumàtics més durs que els rivals directes, i ha tardat moltes voltes a posar els compostos més tous.

Carlos Sainz també ha estat víctima d'una mala estratègia de McLaren, que estratègicament ha afavorit Lando Norris, el seu company d'equip. Tot i això, el pilot madrileny ha acabat setè i ha marcat els primers punts de la temporada.

 

 

Anar al contingut