Fórmula 1

Valteri Bottas guanya la cursa del GP d'Àustria i és el primer líder del mundial 2020 de Fórmula 1

Francesc RosésActualitzat

Valtteri Bottas ha estat el guanyador de una moguda primera carrera de la temporada en la que han hagut de sortir tres cotxes de seguretat, i en la que ha passat de tot. Charles Leclerc ha estat el segon classificat, davant de Lando Norris. Lewis Hamilton, penalitzat per una maniobra suposadament antiesportiva, ha acabat quart, davant de Carlos Sainz.

Hamilton havia perdut el segon lloc en l'engraellat perquè una hora abans de la sortida els comissaris l'han penalitzat amb tres llocs per no haver fet cas de les banderes grogues quan Valtteri Bottas va tenir la seva sortida de pista en la sessió de classificació. L'actual campió ha hagut de prendre la sortida pensant en la remuntada.

Max Verstappen, que sortia amb estratègia canviada amb pneumàtics més durs ha estat segon en les primeres voltes, però s'ha hagut de retirar en l'onzena volta per un problema en els sensors.

Hamilton s'ha convertit d'aquesta manera en l'únic rival directe per a Valtteri Bottas, però la intervenció de tres cotxes de seguretat ha canviat moltes estratègies. El primer cop Mercedes ha decidit fer aturar els seus pilots un rere l'altre en una maniobra en la que han perdut els dos primers llocs.

En les altres neutralitzacions, Bottas i Hamilton no han entrat, però si ho han fet alguns dels seus rivals, que han pogut disposar de pneumàtics més competitius. En la fase final Alex Albon, tercer, era el pilot amb més possibilitats donat que portava pneumàtics més tous. Ha atacat Hamilton en la frenada del viratge de Remus, però l'anglès no li ha facilitat l'avançament i Albon ha fet una virolla i ha acabat retardat. Després els comissaris han penalitzat Hamilton amb cinc segons degut al seu comportament. Rere dels dos pilots de Mercedes les lluites han estat espectaculars, amb Checo Perez, Lando Norris i Charles Leclerc com a protagonistes. Perez, però ha estat penalitzat amb 5 segons per haver superat la velocitat de pas pels boxes en una aturada. Leclerc, per la seva banda ha superat Norris, i el pilot anglès ha estat a punt de ser avançat per Carlos Sainz en el que prometia ser una lluita pel podi a causa de la penalització de Hamilton. El pilot de Mercedes ha hagut d'afluixar una mica per possibles problemes en els sensors del canvi i no ha pogut treure més dels 5 segons que necessitava a Leclerc i Norris, que finalment han ocupat amb Bottas les posicions de podi. Carlos Sainz s'ha classificat cinquè.

Valtteri Bottas ja tenia una victòria en aquest circuit. El pilot finlandès passa a ser el primer líder del campionat, que tornarà a viure un gran premi diumenge que ve en el mateix circuit.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut