Motociclisme

Valentino Rossi supera Lorenzo, Pedrosa i Elias i aconsegueix la "pole" a Brno amb rècord inclòs

Ni la pressió a què l'estan sotmetent Lorenzo i Pedrosa el pot tòrcer. Valentino Rossi continua manant amb mà de ferro el Mundial de MotoGP i aquest dissabte ho ha demostrat aconseguint la "pole" -cinquena de l'any- del Gran Premi de la República Txeca. L'italià ha superat el seu company a Yamaha batent el rècord del circuit que tenia ell mateix i malgrat patir una caiguda d'última hora. Lorenzo ha acabat segon, amb Pedrosa tercer i Elias quart. En el vuitè de litre, primera posició per a Iannone, seguit de Terol, Cortese i Smith. En dos i mig, "pole" per Simoncelli.

Actualitzat
Valentino Rossi vol guanyar i vol fer-ho bé. Amb autoritat. Això l'està portant a donar el millor d'ell mateix, tal com ha fet aquest dissabte a Brno. L'italià ha superat el bon inici de Pedrosa i l'excepcional reacció de Lorenzo amb una volta estratosfèrica que ha suposat el nou rècord del traçat amb un temps d'1.56.145.

Tot i que el mallorquí i el vallesà han demostrat tenir un molt bon ritme de cursa, "il Dottore" s'ha exprimit al màxim i ha marcat un crono que ja ningú ha pogut superar. No content amb això, Rossi encara volia fer més gran el seu avantatge i això l'ha portat a terra. L'italià ha caigut, però sense conseqüències greus. A la lluita entre aquests tres pilots cal afegir el gran paper de Toni Elias, que, absent Casey Stoner, sortirà des de la quarta posició.

Problemes per a Espargaró i Màrquez


La mala sort ha castigat severament els millors pilots catalans del vuitè de litre en la sessió de qualificació de cara al Gran Premi de la República Txeca. Pol Espargaró, que ha estat el més ràpid en els últims lliures, ha trencat el motor i només ha pogut ser vuitè, mentre que el lleidatà ha tingut dues caigudes -la primera, duríssima- i haurà de remuntar des de la vintena posició. La "pole" ha estat per a Andrea Iannone, amb Nico Terol segon, Sandro Cortese tercer i Bradley Smith quart.

A Donington la pluja va deixar sense puntuar Pol Espargaró i Marc Màrquez, i aquest dissabte, a Brno, ha estat la mecànica qui ha condicionat el seu rendiment en la sessió de qualificació del Gran Premi de la República Txeca, desena prova de la temporada.

En els últims lliures, Pol Espargaró ha estat el més ràpid i ha marcat un temps que li hauria suposat la segona posició de l'engraellat. Malauradament, en la qualificació no ho ha pogut repetir perquè el motor de la seva Derbi ha dit prou i ha hagut d'acabar abans d'hora. El de Granollers sortirà des de la segona línia després d'acabar en la vuitena posició.

El cerverí, en canvi, ha tingut una caiguda espectacular al matí i ha vist delmades les seves possibilitats. Per acabar-ho d'adobar, Màrquez ha tornat a tastar l'asfalt en la qualificació i això l'ha relegat fins a la vintena posició. La "pole" ha estat per a Iannone, seguit de Terol, Cortese i Simón.

Simoncelli avisa


En el quart de litre, Marco Simoncelli sortirà des de la primera posició del GP de Brno en superar Hiroshi Aoyama en l'última volta de la sessió de qualificació de la cilindrada. Completen la primera línia Héctor Barberà i el sempre combatiu Álex Debón.

Álvaro Bautista, amb molts problemes, ha caigut en els seus intents per lluitar entre els millors i s'ha hagut de conformar amb la vuitena millor plaça.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut