Valentino Rossi, en una imatge d'arxiu (Reuters)
MotoGP

Valentino Rossi deixarà l'equip Yamaha oficial el 2020 i serà rellevat per Fabio Quartararo

El pilot italià tancarà una etapa de 15 anys amb l'equip japonès i decidirà a meitat del 2020 si es retira. Quartararo el substituirà a partir del 2021

Actualitzat

Valentino Rossi i l'equip Yamaha han acordat que el del 2020 serà l'últim Mundial del pilot italià amb una Yamaha oficial. Serà la 15a temporada -en dues etapes- del 9 vegades campió del món amb la marca japonesa, la 21a en la màxima categoria i la 25a en el Mundial de motociclisme.

Aquest acord no implica que Rossi hagi de retirar-se forçosament al final del 2020. La decisió encara no està presa, i el pilot de Tavullia, que està a punt de fer 41 anys, ja sap que, si decideix continuar, Yamaha posarà a la seva disposició una moto i recursos perquè pugui continuar amb un equip satèl·lit.

Quartararo, amb Maverick des del 2021

La marca dels tres diapasons ha designat qui serà el substitut de Rossi, el pilot més exitós de la marca, a partir del 2021. Serà el francès Fabio Quartararo, que en l'últim Mundial va demostrar potencial en batre's amb els millors pilots del món tot i ser novell a la màxima categoria i córrer amb una Yamaha no oficial. El pilot de Niça, que va aconseguir 7 podis, continuarà de moment un any mes a l'equip Yamaha Petronas.  

Yamaha ha desvelat en dos dies la seva estratègia a mitjà termini, ja que l'anunci dels acords amb Rossi i Quartararo arriben l'endemà d'anunciar la renovació de Maverick Viñales fins al 2022.  

 

Anar al contingut