Vadim Druelle ha coronat el cim del Manaslu sense oxigen
Alpinisme

Vadim Druelle es converteix en l'alpinista més jove a fer cim a un 8.000 sense utilitzar oxigen

L'apinista francès, de 19 anys, ha fet cim al Manaslu, el vuitè pic més alt del món, després de 30 hores consecutives sense dormir

Miquel RibasActualitzat

El francès Vadim Druelle, de 19 anys, s'ha convertit en l'alpinista més jove de la història en escalar una muntanya de 8.000 metres sense oxigen. Ha fet cim al Manaslu (8.163 m), el vuitè pic més alt del món. El muntanyenc natural de la regió de la Saboia va ascendir després de 30 hores consecutives sense dormir.

Vadim Druelle és un esportista precoç, que ha mamat la muntanya des del seu naixement. El seus pares són guies alpins. Druelle ja va sorprendre quan amb només 16 anys va llançar una campanya de micromecenatge per escalar el Cho Oyu (8.201m). Només va recaptar 500 euros i no va poder complir el seu objectiu.

Tres anys després i amb la majoria d'edat complerta, va insistir amb una altra acció de crowdfunding per poder viatjar al Nepal i ascendir al Manaslu. En aquesta ocasió sí que va complir les seves expectatives i va recaptar 6.550 euros. Vadim Druelle és component de la selecció francesa d'esquí de muntanya.

Anar al contingut