Incidents a Bilbao amb enfrontaments amb l'Ertzaintza i crema de contenidors abans de la final de Copa (Europa Press)
Futbol

Urkullu admet que el preocupa que hi hagi "incivisme, insolidaritat i irresponsabilitat" en la final de la Copa

El lehendakari ha apuntat que no es pot tancar la zona de Poza de Bilbao, on en l'anterior ocasió es van concentrar milers d'aficionats de l'Athletic, perquè es vulnerarien drets fonamentals

Redacció Esport3Actualitzat

En una entrevista a Ràdio Euskadi, recollida per Europa Press, el lehendakari Urkullu ha dit que està preocupat per si la celebració de la pròxima final de la Copa del Rei pot suposar actituds d'"incivisme, insolidaritat i irresponsabilitat davant la situació que viu la societat en general" amb motiu de la pandèmia. En aquest sentit, ha recordat els episodis que es van viure fa deu dies amb motiu del partit entre l'Athletic de Bilbao i la Reial Societat, amb aglomeracions en els comiats dels equips abans de marxar a Sevilla per jugar el partit i amb incidents al carrer Poza de Bilbao per part d'aficionats "colchoneros".

Preguntat per si no es preveu el tancament de la zona de Pozas a Bilbao, ha assenyalat que es conculcaria un dret fonamental. "Nosaltres no tenim competència en res d'això", ha apuntat, i ha afegit que, en l'actual situació, hi ha unes limitacions de no més de quatre persones per grup. Per això, ha mostrat el seu desig que cada ciutadà compleixi amb les mesures establertes.

Anar al contingut