BARÇA

Unzué: "El que diferencia Messi de la resta és el temps que ha estat al cim"

El porter navarrès va conviure amb Maradona al Sevilla i va dirigir Messi al Barça. Unzué va viure de primera mà tot el que envoltava Maradona i ha pogut establir diferències amb el joc i la carrera de Leo Messi, a qui també ha conegut de prop

Jordi SunyerActualitzat

Pocs personatges al món del futbol poden acreditar que han jugat amb Maradona i han entrenat Messi. Un és Juan Carlos Unzué; el porter navarrès va ser company d'equip del Pelusa al Sevilla (1992-93) i va tenir Messi a les seves ordres com a entrenador de porters i tècnic assistent al Barça. Per a Unzué, les diferències entre tots dos són clares, i els records que té dels mesos que va compartir amb Maradona a Andalusia encara són vívids.

"Maradona era capaç de fer coses que la meva ment no havia tingut la possibilitat de veure anteriorment. Quan anàvem de viatge, dels setze convocats que érem en aquella època, moltes vegades, els setze ens reuníem per escoltar-lo i preguntar-li coses. I ens parlava absolutament de tot, perquè no cometéssim els mateixos errors que havia comès ell".

De les anècdotes al voltant de Nàpols que explicava Maradona als jugadors sevillistes, Unzué en destaca sempre la dificultat de poder gestionar la idolatria massiva de què era objecte l'argentí.

"Ell era una persona molt oberta, jo l'he vist firmar autògrafs un darrere l'altre, a Sevilla. Però estava envoltat de centenars, de milers de persones, sempre."

 

 

El tècnic navarrès està convençut que, trasplantat de manera fictícia a l'època actual, Maradona es podria adaptar al joc del Barça. Però reconeix que a Diego el va castigar un joc diferent, en què el jugador de talent de l'equip tenia molta més responsabilitat en un entorn més feréstec.

"Messi ha desenvolupat un joc més col·lectiu, menys individualista. Diríem que s'ha aprofitat més del treball dels companys. Però tot el que ha conegut de Diego i la vivència que va tenir al costat de Ronaldinho crec que l'ha ajudat moltíssim."

 

I Unzué té clara la resposta a l'argument que situa Maradona un graó per sobre de Messi per haver alçat un Mundial amb l'Argentina, cosa que el de Rosario no ha aconseguit.

"No canviarà res el que pugui aconseguir amb la seva selecció. La diferència que notarem quan no tinguem Messi, respecte als altres, serà la capacitat que ha tingut de mantenir-se al cim del futbol durant catorze, quinze, setze anys."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut