TENIS

Una tenista es retira de l'Open d'Austràlia per la contaminació de l'aire causada pels incendis

Ha caigut de genolls després de patir un greu atac de tos i dificultats de respiració

Actualitzat
Només havien transcorregut tres hores de l'inici de la fase prèvia de l'Open d'Austràlia i els alts nivells de contaminació de l'aire que s'estan registrant a Melbourne a causa dels incendis forestals que afecten Austràlia han començat a afectar els tenistes.

La tenista sèrbia Dalila Jakupovic s'ha vist obligada a abandonar el torneig a causa d'un sever atac de tos durant un partit de la fase prèvia del campionat contra la suïssa Stefanie Vögele.

"No anava gens. Mai no ho havia sentit abans, tenia molta por. Tenia por d'ensorrar-me. Per això em vaig ajupir. Ja no podia caminar. A terra era més fàcil respirar."

Jakupovic, que durant el partit havia sol·licitat assistència mèdica per problemes respiratoris, finalment ha caigut de genolls al final del segon set i ha necessitat ajuda per retirar-se de la pista.

Segons el director del torneig, Craig Tiley, s'ha seguit el protocol de les autoritats sanitàries del país.

"Seguim els consells d'experts mèdics independents, especialistes en medi ambient i científics. Repeteixo: el benestar i la salut dels jugadors, els aficionats i el nostre personal és la prioritat. Vam tenir en compte les opinions mèdiques i científiques, així com l'opinió de l'oficina meteorològica, i vam decidir començar a les 11 hores."

Malalties cardiovasculars i respiratòries

Al portal AirVisual, que mesura la qualitat de l'aire al món, algunes zones de Melbourne van assolir nivells de contaminació extrems amb una concentració en l'aire de fins a 361 partícules PM2.5, relacionades amb el desenvolupament de malalties cardiovasculars i respiratòries, segons l'Organització Mundial de la Salut.

Altres tenistes, com la canadenca Eugenie Bouchard o la xinesa Xiandi You, també s'han vist afectades per la pèssima qualitat de l'aire que hi ha a Melbourne, segons publiquen diversos mitjans locals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut