Eurocup

Una Penya poderosa guanya a Europa, per fi, fora de casa: 77-84 contra el Bourg

Tomic i Ribas condueixen el Joventut a la victòria en una pista pràcticament plena

Jordi RobirosaActualitzat

L'Ekinox de Bourg no és un pavelló gaire gran; hi caben 3.200 espectadors. Doncs bé, l'equip francès va omplir-lo amb un 85% de la seva capacitat, el que vol dir 2.700 persones que no van parar d'animar el seu equip durant tot el partit. És difícil saber si el que hem pogut veure és encomiable o una sobirana temeritat.

En tota la temporada passada el Joventut no va guanyar ni un sol partit fora de casa. Aquesta temporada, ja ho veuen: primer partit, primera victòria. I això que el rival no és, precisament, un equip de manxols. De fet, el Bourg ha dominat el partit amb una certa claredat els primers 16 minuts, fins que un demolidor parcial de 0 a 17, amb un Birgander immens, ha donat el ritme i les sensacions del matx als catalans.

L'aclaparador domini de la Penya ha continuat en el tercer període, amb el duet fantàstic Tomic-Ribas funcionant a ple rendiment. És destacable l'entesa que tenen aquests dos jugadors a la pista, el mestratge que fan cada cop que interpreten el bloqueig i la continuació, el que els americans anomenen "pick and roll". 18 punts per al croat, 16 per al català.

En el darrer període el Joventut s'ha complicat la vida i ha deixat acostar-se a l'equip francès. Un ensurt que no ha passat d'aquí per acabar aconseguint la segona victòria en dos partits, amb la sensació que l'equip de Carles Duran pot fer coses importants aquesta temporada. Ah, i això que no ha jugat Dawson, amb una tendinitis al genoll.

I per acabar un apunt. Tomic, actual jugador del Joventut, s'enfrontava a Omic, que va jugar a la Penya a l'any passat. En el nom, només es diferencien per una lletra; en el joc... En el joc, Tomic hi posa el talent i Omic, Omic és força alt.

ARXIVAT A:
Penya
Anar al contingut