Ellen Fokkema, posant amb tres companys d'equip (Foarut.nl/Henk Jan Dijks)
Futbol

Una noia de 19 anys, autoritzada a jugar en un equip sènior masculí als Països Baixos

Ellen Fokkema podrà jugar amb el Foarut, de la quarta divisió, amb el vistiplau de la Federació

Actualitzat

El desig d'Ellen Fokkema de continuar jugant amb els seus companys de sempre pot trencar barreres en el món del futbol. La Federació Neerlandesa de Futbol (KNVB) l'ha autoritzada a jugar amb un equip de la quarta divisió, tot i que les normes del futbol del país dictaminen que més enllà dels 18 anys, dones i homes no poden jugar junts. 

Ellen ha jugat sempre amb el VV Foarut i ha anat pujant categories amb nois de la seva mateixa edat. Però en fer 19 anys i superar la categoria sub-19 es trobava que havia de canviar d'equip i anar a un equip femení. Abans que això passés, ella i el club van enviar una petició a la Federació, que ha vist en aquest cas una possibilitat d'anar una mica més lluny en el terreny de la igualtat i la no discriminació per sexes. De moment, expliquen, serà una prova pilot, una excepció a la norma que encara es manté vigent: els equips mixtos només s'autoritzen fins a la categoria sub-19. Però ja és una petita escletxa que permetrà, si la prova se salda amb èxit, que es revisin les normes.

L'Ellen ha acollit amb molta satisfacció el vistiplau de la Federació:  

"És fantàstic que pugui continuar jugant amb aquest equip. Vinc jugant amb ells des de que tenia 5 anys i em sabria greu no poder seguir jugant amb ells l'any que ve. La KNVB sempre em va aconsellar que jugués amb els nouis tant com fos possible. Aleshores, per què no hauria de ser possible? És tot un repte però això enccara em motiva més. Vaig demanar al club si es podia fer alguna cosa i junts vam decidir enviar la sol·licitud a la KNVB"    

 

 

Anar al contingut