Alcaraz, en el moment de la punxada
Alcaraz, en el moment de la punxada
tenis

Una lesió condemna Alcaraz davant Djokovic i provoca una acció insòlita a Roland Garros

El murcià ha notat un dolor al bessó dret al segon joc del tercer set, quan la semifinal estava empatada a 1

Redacció Esport3Actualitzat

"No puc." Feia poc que la primera semifinal de Roland Garros havia encetat el tercer set (empat a 1 joc), quan Carlos Alcaraz ha pronunciat aquestes dues paraules. Amb el partit contra Novak Djokovic empatat a un set (6-5, 5-7), el murcià ha notat un dolor al bessó dret.

Les rampes li haurien començat a la mà i s'haurien estès a la cama. Un dolor paralitzant que no li ha deixat més opció que rebre assistència mèdica durant tres minuts. Aquest fet ha provocat un problema afegit per al primer tenista del rànquing mundial. Ha perdut el joc per vulnerar un punt del reglament: ser atès en un joc que no implicava canvi de pista.

Després d'aquesta insòlita acció, el tercer set s'ha reprès amb 1-2 a favor del serbi i l'expectació dels 15.000 espectadors que omplien la central parisenca Philippe-Chatrier. Confiaven en la recuperació del murcià, tenista abonat a l'èpica com a bon deixeble de l'escola Nadal. No obstant això, a partir de la punxada, Alcaraz s'ha limitat a tornar les pilotes que li deixava la lesió, sense emprendre el camí de la retirada. Ha estat el seu particular homenatge al Grand Slam de París.

Per a Djokovic serà la setena final a la terra batuda francesa, a la recerca de la seva tercera corona per completar 23 Grand Slams, i s'enfrontarà contra el guanyador del duel entre el noruec Casper Ruud i l'alemany Alexander Zverev, que precisament es va retirar l'any passat a semifinals contra Rafael Nadal.

La repetició d'un punt mític

Abans del contratemps físic que ha condemnat el murcià, Alcaraz ha signat un punt que guarda un mimetisme espectacular amb un de Roger Federer, obtingut al mateix escenari l'any 2006.

Casper Ruud, segon finalista

El rival de Djokovic en la final de diumenge serà Casper Ruud. El noruec, número 4 del món, ha derrotat Alexander Zverev per la via ràpida (6-3, 6-4 i 6-0). 

Ruud tornarà a jugar la final de Roland Garros, després de perdre la de l'any passat contra Rafa Nadal

 

Anar al contingut