Joan Laporta va assistir al Barcelona Open Banc Sabadell de tenis (EFE)
Superlliga

Una indiscreció de Laporta hauria frustrat el projecte de la Superlliga europea

El president del Barça hauria revelat en un dinar amb Javier Tebas el full de ruta de la competició. Mentrestant, Florentino Pérez segueix confiant en el projecte

Redacció Esport3Actualitzat

La UEFA estava al corrent de l'amenaça latent de la Superlliga, però sense tenir-ne informació precisa. Fins que una indiscreció de Joan Laporta hauria permès saber detalls de l'operació que va permetre al màxim organisme europeu contrarestar-la, segons revela el New York Times. D'acord amb el diari nord-americà, el nou president del Barça hauria informat Javier Tebas del full de ruta de la nova organització en un dinar que el president de LaLiga li hauria organitzat per donar-li la benvinguda en el seu retorn a la presidència del club blaugrana.

De fet, ja va ser Josep Maria Bartomeu, en el seu comiat com a president del Barça al mes d'octubre, qui va revelar que el projecte de la Superlliga era ben viu i que el Barça s'hi havia adherit, a falta de confirmació per part de l'assemblea de compromissaris.

Però la imminencia de la presentació en públic del projecte va ser desvelada per Laporta. Tebas va comunicar la informació a Aleksander Ceferin, president de la UEFA, i aquest va poder preparar una estratègia de defensa contundent, incloent-hi dures amenaces als clubs i als jugadors. La pressió popular en contra de la nova competició va fer que la majoria dels clubs participants es fessin enrere.  

Florentino Pérez segueix defensant la Superlliga

Per la seva banda, Florentino Pérez ha comentat en una entrevista en exclusiva al diari As, que "O fem alguna cosa aviat o faran fallida molts clubs. Només aguantaran els que siguin d'un estat o d'un multimilionari"

Florentino Pérez és reafirma sobre la Superlliga

Pérez ha parlat de la problemàtica de la Superlliga, presentada el passat diumenge i posada en escac tan sols dos dies després. Com a president de la nova competició, Florentino manté la fe en què el projecte acabarà tirant endavant i sosté que cap dels socis ha abandonat el projecte, sinó que "s'han pres un temps per reflexionar".

 

Anar al contingut