Zerain i Galván van quedar sepultats per una allau al Nanga Parbat (2x14x8000)
Alpinisme

Una expedició pakistanesa intenta localitzar el cossos de Mariano Galván i Alberto Zerain al Nanga Parbat

Els dos alpinistes van desaparèixer el passat 24 de juny a uns 6.000 metres d'altitud del Nanga Parbat, sorpresos per una allau

Actualitzat

Una empresa privada pakistanesa ha confirmat que un dels seus equips d'escalada ha enviat una missió per localitzar els cossos del muntanyenc argentí Mariano Galván i del basc Alberto Zerain, després que l'1 de juliol l'Aviació Militar suspengués la seva recerca al Nanga Parbat (8.125 metres).

"L'equip de vuit membres va partir cap al camp base del Nanga Parbat el 7 de juliol. El meu germà Mirza Ali encapçala l'expedició", explica Mehboob Ali, portaveu de l'empresa Karakorum Expeditions, que ha llançat l'operació de recerca dels cossos dels dos muntanyencs. Segons el portaveu, la missió per reiniciar la recerca dels escaladors desapareguts el passat 24 de juny després de produir-se una allau va sorgir "per petició de la família de Mariano Galván" després de la mediació d'un "amic en comú". L'expedició de recerca tractarà de trobar els dos muntanyencs a l'aresta Mazeno mitjançant el localitzador GPS que utilitzaven.

L'Aviació Militar del Pakistan va donar per finalitzada la recerca dels muntanyencs espanyol i argentí el passat 1 de juliol, després que els helicòpters de rescat asseguressin que van quedar sepultats per una allau. El senyal d'alarma havia saltat una setmana abans, quan el "radiotracker" del muntanyenc espanyol es va apagar després de marcar una caiguda de 150 metres, aproximadament, a uns 6.000 metres d'altitud.

Amb aquest vídeo s'acomiaden d'Alberto Zerain des del seu compte de Twitter oficial:

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut