Bàsquet

Una Espanya amb moltes baixes busca un lloc per als Jocs de Rio en l'Eurobasket que comença dissabte

Dissabte, Espanya obre la seva participació a l'Eurobasket contra el subcampió del món, Sèrbia. Enquadrada en el grup més difícil, una selecció amb moltes absències buscarà tornar a l'elit.

Daniel AlentoActualitzat

Aquest dissabte comença l'Eurobasket 2015. La competició s'havia de disputar a Ucraïna, però FIBA Europa va decidir canviar de seu arran de les revoltes i la situació d'inestabilitat del país. Després d'aquesta decisió, la fase de grups tindrà 4 seus: Berlín (Alemanya), Zagreb (Croàcia), Riga (Letònia) i Montpeller (França). Superada aquesta part del campionat europeu, tots els encreuaments i la final es jugaran a Lille (França), en un camp de futbol que es transforma espectacularment en una pista de bàsquet amb capacitat per a 27 mil espectadors.

Aquesta és la primera competició que afronta la selecció espanyola després de la desfeta del Mundial de l'any passat. Amb totes les seves estrelles i essent l'amfitriona, aspirava a discutir-li l'or als Estats Units però va acabar caient en quarts de final. El seleccionador d'aquella cita Juan Antonio Orenga va deixar el seu lloc a l'italià Sergio Scariolo, un tècnic que va guanyar 2 ors europeus en la seva primera etapa al front de la selecció espanyola (2009 i 2011).

Espanya buscarà recuperar el seu lloc a l'elit, i de pas guanyar-se una plaça pels Jocs Olímpics de Rio, sense algunes de les seves grans figures com els catalans Marc Gasol, Ricky Rubio i Joan Carles Navarro, ni l'NBA José Manuel Calderón. Scariolo ha convocat Nikola Mirotic en el lloc d'un Serge Ibaka que encara no està en el seu millor estat de forma després d'una lesió. El nacionalitzat serà el principal escuder a la pintura del seu company als Chicago Bulls Pau Gasol, el líder en la pista d'aquest equip. El cinc titular més probable el completarien tres exteriors del Reial Madrid: Sergio Rodríguez, Sergi Llull i Rudy Fernández.

Un grup complicat

El grup d'Espanya en la primera fase és molt exigent, potser el més exigent de tots. El primer rival, aquest dissabte, serà el vigent subcampió de l món, la Sèrbia que entrena Sasha Djordjevic. L'altre enemic temible del grup B serà una Itàlia que presenta un dels millors equips de la seva història. Altres dos contrincants complicats serà l'amfitriona Alemanya (els partits es juguen a Berlin), amb el retorn de Dirk Nowitzki a la seva selecció, i l'irregular Turquia amb una nova generació de joves plens de talent. El d'Islàndia sembla l'únic matx fàcil del grup.

La gran favorita al títol és França. És la vigent campiona, jugarà a casa, té el base Tony Parker, una plantilla amplíssima i és de llarg, l'equip amb més potencial físic. Caldrà seguir d'a prop a Grècia, que recupera Spanoulis. I Croàcia, que amb Tomic, Hezonja, Saric i Bogdanovic va sobrada de talent. I que ha fet com Sèrbia, posar-hi un entrenador amb caràcter, Velimir Perasovic.

La presència catalana en el grup d'Scariolo ha baixat respecte a cites prèvies. A més del gran capità Pau Gasol, només hi ha altres dos jugadors nascuts a Catalunya, el base del València Basket Guillem Vives i l'escorta del FC Barcelona Lassa Pau Ribas. Tots dos hauran de guanyar-se cada minut que juguin sortint des de la banqueta.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut