Una errada d'Onana ha facilitat la victòria del Liverpool (EFE/EPA/Paul Ellis / POOL)

Una errada d'Onana dona la victòria al Liverpool (1-0)

Amb aquests tres punts, els "reds" es classifiquen per als vuitens de final com a primers, mentre que Atalanta i Ajax lluitaran per la segona plaça a la darrera jornada El City empata amb el Porto i passarà com a primer de grup a la següent fase, acompanyat de l'equip portuguès. Primera victòria de l'Olimpique de Marsella ,que acumulava 13 derrotes consecutives a la Lliga Campions

Josep CochActualitzat

Molt li ha costat al Liverpool obrir la llauna davant de l'Ajax, un gol que ha arribat en el minut 58 i després d'una greu errada d'Onana, el porter de l'equip neerlandès. Centrada de Williams que Onana deixa passar confiat que sortia fora i Curtis Jones, molt atent, ha posat el peu per establir l'1 a 0 a Anfield. Triomf i classificació per als vuitens de final com a líders de grup.

A Bèrgam, el partit entre l'Atalanta i el Midtjylland ha començat amb sorpresa, i és que els danesos han començat posant-se al davant amb un gran gol d'Alexander Schulz, que ha enganxat una canonada després d'una gran assistència de Sory Kaba. Els italians han hagut de remar de valent i Gianpiero Gasperini ha posat tota la pólvora damunt del terreny de joc a la segona meitat. I ha donat resultat, ja que en el 79 ha arribat el gol de l'empat amb una rematada d'un central, Cristian Romero. Italians i neerlandesos s'ho jugaran tot a la darrera jornada.

En el grup C el Porto i el City han empatat sense gols a Do Dragao. Els de Pep Guardiola, però, haurien pogut endur-se el triomf si s'hagués validat el gol de Gabriel Jesús. Era el minut 80, però la rematada de Gabriel Jesús amb el cap al travesser li ha caigut als peus i ha superat Marchesin. Però el gol ha estat invalidat després de la revisió del VAR per fora de joc.

En l'altre partit del grup C, primera victòria de l'Olympique de Marsella després d'encadenar 13 derrotes consecutives a la Lliga de Campions. L'Olympiacos, però, ha obert el marcador amb una canonada de Camara amb la cama esquerra des de fora de l'àrea que ha entrat per l'escaire de la porteria defensada per Mandanda. A la represa, l'equip francès ha diposat d'un penal en el minut 53, per una falta de Cissé a Thauvin al límit de l'àrea. De fet, la jugada s'ha hagut de revisar amb el VAR. La pena màxima l'ha transformat Payet de manera impecable. Aquest és el primer gol de l'Olympique en aquesta edició de la Lliga de Campions. I en el 75, els francesos han capgirat el partit, també de penal per unes mans de Rafinha. Un altre cop Payet ha agafat la responsabilitat per superar José Sa i capgirar el partit, 2 a 1.