Ciclisme

Una enquesta feta a ciclistes i directors d'equip diu que Contador guanyarà el Tour, seguit de Schleck

Els corredors i els directors dels equips ciclistes que participaran a partir del pròxim dissabte en el Tour de França veuen Alberto Contador com a favorit indiscutible per assolir la victòria a la general de la ronda gal·la, seguit al podi del luxemburguès Andy Schleck i de l'australià Cadel Evans. En una enquesta publicada avui pel diari "L'Équipe", Contador (Saxo Bank-SunGard) va rebre 331 punts enfront dels 166 de Schlek (Leopard-Trek) i els 59 d'Evans (BCM), segons un sondeig en què estaven cridats a votar el director i tres corredors de cada equip.

Actualitzat
No obstant això, també s'han quedat prop d'aquest fictici podi l'holandès Robert Gesink (Rabobank), que ha obtingut 25 punts, i l'italià Ivan Basso (Liquigas-Cannondale), que n'ha assolit 20.

El ciclista revelació, segons els pronòstics, serà el francès Christophe Kern (Europcar), seguit del seu compatriota de l'AG2R-La Mondiale Blel Kadri i de l'alemany Tony Martin (HTC-Highroad), empatats a punts. En tercera posició en aquesta categoria de la votació s'ha situat un grup de ciclistes empatats, on hi ha l'eslovè Janez Brajkovic (RadioShack), l'estonià Rein Taaramäe (Cofidis), el francès Jérôme Coppel (Sojasun) i l'espanyol Ángel Madrazo (Movistar).

D'altra banda, el "lloc decisiu" del Tour, segons la majoria dels professionals que el disputaran, serà el Galibier (etapa 18). Li segueix l'Alpe-d'Huez (etapa 19) i la contrarellotge de Grenoble (etapa 20). Entre els que han triat Contador com a favorit hi ha noms com el seu excompany Alexandre Vinokourov (Astana), el responsable de l'Euskatel-Euskadi, Igor González de Galdeano, l'escalador francès Sandy Casar (FDJ). Schleck, per la seva banda, és favorit per al director del Katusha, el rus Andrei Tchmil, l'escalador nord-americà del Garmin-Cérvelo Christian Vande Velde o el ciclista francès del Quick Step Jérôme Pineau, entre d'altres.


Anar al contingut