ciclisme

Una ciclista holandesa celebra la victòria sense adonar-se que havia quedat segona

Van Vleuten ha aixecat els braços, però un minut i quinze segons abans havia arribat l'austríaca Anna Kiesenhofer

La ciclista Anne Van Vleuten, medalla de plata en la prova olímpica de ciclisme en ruta en els Jocs de Tòquio 2020, ha protagonitzat la imatge curiosa de la jornada. La corredora neerlandesa ha travessat la línia de meta pensant que era la guanyadora, però un minut i quinze segons abans l'austríaca Anna Kiesenhofer havia aconseguit la medalla d'or.

Per si hi havia dubtes una companya seva ho ha confirmat després de la prova. "No, no sabia que hi havia una altra corredora al davant. Quan ha atrapat Plichta i Shapira pensava que ja competíem per l'or", ha confirmat la seva companya Anna van der Breggen, doble campiona mundial i campiona olímpica a Rio 2016.

En la prova de ciclisme en ruta dels Jocs Olímpics no es permet l'ús de cap auricular intercomunicador amb el cotxe de l'equip, habituals en la resta de proves ciclistes. Aquesta pràctica és molt habitual en la resta de proves del calendari ciclista i serveix perquè els directors es comuniquin i informin el corredor. Sense aquests auriculars és molt més fàcil que hi hagi confusions com la de Van Vleuten.