Un triple de Teodosic classifica Sèrbia davant d'Espanya (92-89)

La selecció espanyola de bàsquet s'ha quedat sense opcions de revalidar el seu títol de campiona de món després d'haver perdut en els quarts de final contra Sèrbia (92-89). En un matx apassionant, farcit d'emoció i bon joc, espanyols i serbis es van jugar el triomf en les últimes possessions. Els "plavi" van guanyar gràcies a un triple impressionant de Teodosic des de gairebé 10 metres. En canvi, Garbajosa va perdre la pilota en la jugada final. Navarro (27 punts i 5 assistències) va tibar del carro espanyol, però la balança es va desnivellar del bàndol serbi. Els balcànics s'enfrontaran en les semifinals contra Turquia, que va escombrar Eslovènia per 95-68.

En menys de 24 hores, la "roja" de bàsquet va seguir el camí de la de futbol. Si la campiona del món de futbol va ser golejada a l'Argentina, la de bàsquet va perdre contra Sèrbia i s'ha quedat sense opcions de revalidar el títol de campiona del món de bàsquet. Els serbis van anar sempre al davant, però sense aconseguir una diferència definitiva. Es va arribar als últims 30 segons amb el marcador empatat a 89, i aleshores va aparèixer Teodosic, que després d'una llarga possessió dels serbis va transformar el triple definitiu. Amb el 92-89 final, Sèrbia passa a les semifinals i Espanya només podrà aspirar a la cinquena posició.

Turquia, 95 - Eslovènia, 68

En l'altre quart de final de la jornada, la selecció amfitriona, Turquia, va escombrar de la pista Eslovènia per 95-68. Els de Tanjevic van dominar clarament des del salt inicial liderats per l'exblaugrana Iliasova (19 punts). Els eslovens seran els rivals d'Espanya en el "play-off" del cinquè al vuitè lloc del Mundial.